tisdag 17 juni 2008

fulspel

Ibland förstår jag mig inte på politik. Som till exempel nu i diskussionerna kring den hårt kritiserade FRA-lagen. Centerpartiet är oense i frågan. Under ett möte igår försökte partiledningen ena sina ledamöten att rösta för förslaget men efter mötet fanns oenigheten kvar. Nu till det politiska spelet:

Efter mötet sa gruppledaren Roger Tiefensee att alla centerpartiets ledamöter kommer att rösta för lagförslaget – och att ambitionen hela tiden har varit att "hålla ihop centerpartiet och alliansen".

TT: Det innebär att de som varit emot nöjer sig med röstförklaringen och röstar som du vill?

– Ja, som hela gruppen vill...


För det första konstaterar jag att Tiefensee är usel på statistik och matematik. Om även de som är oense röstar ja röstar de inte som hela gruppen vill.

Att inte lägga sin röst efter sin egen vilja och övertygelse utan slås med partipiskan är fegt och dumt. Meningen med att Sveriges Riksdag har 349 ledamöter är väl ändå att det skall finnas 349 självtänkande individer med egen vilja. Med detta spel skulle vi spara massor med pengar på att avsffa Riksdagen.

Det måste vara totalt bortkastade skattepengar att avlöna dessa 349 ledamöter när de ändå inte kan fatta självständiga beslut utan röstar som partiledningen vill att de skall rösta.

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Nu får man hålla huvudet kallt.

Sverige måste ha en effektiv säkerhets- och underrättelsetjänst.

Det är en bister nödvändighet.

Den gagnar oss alla.

Finns risker med denna lag? Ja, naturligtvis gör det det! Men de får vi leva med.

Det handlar INTE bara om terrorism. Det handlar om hot generellt. Visst finns risk att hotbegreppet missbrukas. Det är dock ett mindre hot än hoten själva. Visst kan staten verka hotfull. Men ännu mer behövver vi dess skydd.

Proportioner och besinning!

Det gäller inte bara vår integritet. Det gäller våra liv.

När huset brinner, skall man inte vattna blommorna!

Låt oss hoppas på ett JA i morgon!

Matilda sa...

Och så undrar de folkvalda varför folket inte längre bryr sig om politik...

Förresten, NU ÄNTLIGEN har jag fått headern att fungera som jag vill! (eller ja, utifrån min malls möjligheter) Tack för en utförlig instruktion!