måndag 7 juli 2008

hej igen...

Usch vad det är trögt att komma igång efter en tids bloggfrånvaro. Jag har varken haft tid, inspiration, lust eller ork att blogga, pausen har varit välbehövlig. Hursomhelst, jag fyllde år för en vecka sedan. Jag blev förhoppningsvis ett år klokare och bättre, vad vet jag - det får framtiden utvisa. Födelsedagen ledde iallafall till att jag fick loss pengar att förverkliga en gammal dröm; en vettig systemkamera. I ungdomen ägde jag ett par riktigt bra systemkameror som jag bytte in mot en ännu bättre kamera. Den kameran hamnade i backen med buller och bång en midsommarnatt för många år sedan, och där tog mitt seriösa fotograferande slut. Det var på den analoga tiden. Sedan dröjde det många år innan jag köpte mig en hyffsad digitalkamera, hyffsad - inte perfekt. Den är glapp och utsliten. Nu förverkligade jag som sagt var en gammal dröm med en riktigt vass digital systemkamera, en Nikon D60.


Klicka för större format, bilden är beskuren i 1280x1024
och jag har den nu som skrivbordsunderlägg, varsågod ni också
klicka upp den i stort format och använd den ni också.

De första dagarna tog jag ett par hundra bilder, knäppte allt som rörde sig (och allt som stod stilla för den delen), en av de bilder jag blev riktigt förtjust i är den på flugan som vandrade omkring på badrumsspegeln. Notera hur fokus ligger på den högra vingen, skärpedjupet är så pass kort att benen och flugans undersida i spegelbilden ligger utanför fokus. Detta får mig osökt att tänka på att jag utlovade en basal fotokurs här i bloggen för länge sedan. Den är på gång...

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

dentatuerademamman.com sa...

Hej där, jag har också en systemkamera. Det är mycket roligare att ta foton när man får "vrida" och zooma själv. Det är kanon att det finns digitalsystemkameror, då blir det frit fram att ta massor av foton. Jag har en Canon Eos 400D.
jag tar bara foton på människor. Se på min sida, där finns en Youtube video från när min dotter sjöng på ett bröllop i lördags.

Rimbloggen sa...

Väldigt bra bild. Fast det vi anser vara flugans högra vinge kallar kanske flugan sin vänstra. Eller så skiter han i det och flyger vidare.

stella sweden sa...

Har du ett basalt info om hur jag lägger in videosnuttar (alldeles ljuvliga) på bloggen så blir jag så lycklig att jag dååånar ikull!

rigg sa...

den tatuerade mamman >> Jag ska kolla in din blogg igen så fort jag har tid. Visst är det kul med en riktig kamera!

rimbloggen >> Jag har suttit och vänt och vridit på bilden, har lite svårt att bestämma mig för vad som är höger och vänster!

stella >> Testa den andra knappen från höger, "lägg till video" bredvid den tredje som är den du lägger till bilder med ;)

Funkar med vissa videoformat...

Maria sa...

Lite sent... men what the heck... jag har varit i england ju! Grattis!!!

rigg sa...

maria >> Tack! Jo, jag såg att du var i England, hade du det trevligt?