måndag 19 februari 2007

och så sågades hon...

Nervcellsforskaren Annica Dahlström, ni vet hon som skrev om dammtussar och män har fått svar på tal av fyra kollegor i dagens DN. Dahlströms påståenden är så dumma att jag inte har orkat läsa igenom hela den tidigare artikeln, och jag orkar bara skumma igenom kollegornas sågning av henne i DN nu också. Ett påstående jag fastnade för var i allafall att IQ-tester är manipulerade till kvinnornas fördel, Dahlström hävdar att man på 1950-talet började manipulera IQ-tester för att dölja männens överlägsenhet.

Läkaren Agnes Wold och tre av hennes kollegor svarar i DN med att testerna redan från början gjordes könsneutrala redan från början.

"IQ-testerna uppfanns som ett pedagogiskt instrument i början av 1900-talet. Syftet var att förutsäga barns förmåga att klara skolarbete. Testfrågor som visade skillnader mellan könen (åt någotdera hållet) uteslöts redan från början."


Agnes Wold och hennes kollegor anser att Annica Dahström har missbrukat sin ställning som forskare genom påhittade fakta om könsbiologi som hon inte sakligt kan belägga.

Tack till Saom för bloggtipset!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: