torsdag 4 oktober 2007

jävla bil, del 2

Har fått ett jäkla tändningsfel på den jävla bilen. Suspekt, varenda gång jag försöker felsöka spinner den som en katt - när jag kör i full trafik så jag inte kan stanna går den plötsligt på tre cylindrar. Inte nog med det... Hustrun tog en tur med den häromdan, kom hem och hälsade att den gick jättetrögt, sedan tittade hon på bilen och ropade att "det ryker från bilen". Mycket riktigt, från bakre hjulhuset steg det upp en lite rökridå. När jag närmade mig bilfaan kände jag lukten av brända bromsar. Nu i helgen får jag väl skruva upp bromstrumman och lista ut varför bromen har hängt sig. Borde vara lika bra att investera i ett par nya bromsbelägg också. Kollade just in Mekonomen, de bytte naturligtvis tillverkare av beläggen bromsarna just under min årsmodell, så det är bara till att öppna och titta - sedan handla.

---

Detaljbild av en VW 1300, 1966

På tal om bilar, hushållets tredjebil, som nu får tjänstgöra som förstabil lagade jag idag med fyra slangklämmor. Sjuttiofem kronor i utgifter och femton minuters arbetsinsats. Bilarna var bättre förr. Staget i framvagnen, krängningshämmaren eller vad det nu heter hade lossnat på ena sidan. Fästena hade rostat sönder, men men den bilen är ju 41 år gammal. Krängningsämmarna på Renaulten höll i fem respektive sex år.

---
Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Lotta sa...

Jag är oftast glad att jag inte har någon bil...

notes from a vigorous mind sa...

Håller med Lotta... jag har inget körkort ens. Att leva ett billöst liv känns som att det sparar mig massor med bekymmer och pengar ;)

rigg sa...

lotta & vigorous mind >> det visade sig att inte alla fel satt på bilen ;)

Men visst sjutton är det utgifter!