söndag 9 september 2007

vem vill ha "recept på banan pyjamas"?

Inspirerad av Lilla Blå kastade jag mig ut i min Google Analytics sökordslista för att plocka ut godbitarna sedan sist jag läste den.

Oj vilken tråkig läsning det blev, samma gamla sökord som vanligt, inget som direkt fick mig att höja ögonbrynen. Ett par uppstickare fanns det dock: någon vill ha recept på banan pyjamas och där får ni kära läsare gärna komma med förslag. Själv vet jag inte, kokar man pyjamasen, eller steker man den?
Animerade hamstrar tror google också att man kan hitta här. Helt fel, jag är kattbloggare. Hade ett gäng animerade katter en gång som var väldigt populära.

Annars var det ett himla tjat om den där höjdhopperskan (se en tidigare bloggpost) där folk tydligen fortfarande vill se både det ena och det andra, och nu menar jag inte kläder.

En del tekniska frågor var det också, du som sökte efter "problem med bokstaven i"+dator kanske ska prova att byta tangentbord.

Jag kan passa på att besvara en annan teknisk fråga nu också utifall någon känner sig orolig: "är man anonym när man besöker andras bloggar"? Svar ja! Google Analytics visar överhuvudtaget inte ip-adresser, så där har jag ingen aning om vartifrån sökningarna kommer. Andra statistikprogram loggar förvisso ip-adresser men det finns inget sett att ta reda på vem som har den specifika ip-adressen, bara vilken internetleverantör det är. Orten syns också, men den får man ta med en nypa salt, jag brukar hamna i Stockholm när jag kollar min egen ip-adress, det är ungefär 370 kilometer fel. Ett undantag från spårbarhet är de som surfar från jobbet där domännamnet ofta syns i loggen.


p/s: Någon har googlat efter mig, på mitt namn (vad jag vet finns det bara en person till i Sverige som heter som jag så oddsen att det var just jag är väl 50-50). Jag råkade skriva namnet, i förbigående, i tredje person i en fotnot för några månader sedan utan att någon reagerade i kommentarerna.

Update: Precis när jag skulle klicka ner google analytics-sidan fastnade min blick på söksträngen "typsnitt polis". Är det någon som blivit inspirerad och vill göra om detta i lite professionellare form?
---

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

Lilla Blå Asgarvar sa...

:D :D :D Jag hade missat den där med katterna. Jag kan inte sluta garva... Det var det bästa jag sett på länge! F-n, jag skrattar så jag ramlar ur soffan. TACK!!!!

rigg sa...

den asgarvande lilla blå >> Ja, de katterna är helcoola. Missade du dem när det begav sig? I våras, det kanske var innan du hittade hit... (via Petter om jag inte är ute och cyklar).

Den bloggposten spred sig faktist i bloggosfären och drog hit flera hundratals besökare och är en av de mest besökta bloggposterna här.

Karin sa...

Varför alla andra roliga sökord för? Jag får bara saker i stil med "vackra ryska flickor".

För övrigt skulle jag gärna vilja ha det eftersökta bananpyjamasreceptet...

rigg sa...

karin >> pananpyjamasreceptet kommer som ett e-brev på e-posten bara jag får ett!

Matilda sa...

jag tror att de skulle söka på ett recept för att få sina BARN i pyjamas! Det lär ju vara rätt så svårt att få sina barn att frivilligt gå och lägga sig... :)

rigg sa...

matilda >>man kan ju alltid hota dem med att parkera dem på IKEA!