söndag 30 september 2007

googleskola, del 1

Du som nyss hamnade här genom att googla på sex bilder. Prova att skippa särskrivningen och googla på sexbilder i stället så tror jag att du hittar det du söker ;)

Hmmm... Ibland är jag kanske lite för serviceminded?


---
Andra bloggar om: , ,

jätteposter...

Här hittade jag en häftig sak, som jag naturligtvis var tvungen att testa. Ett ställe på nätet där man kan göra gigantiska posters att fylla en hel vägg med.

Fyra väl valda A4-ark av ett totalt 24 sidor stort porträtt.
Klicka för en något större bild så ser ni rastereffekten bättre.

Satt och lekte med några bilder, det går att göra riktigt häfiga bilder, välja svart/vitt, valfri färg aller som i mitt fall, att göra en färgaffisch. Storleken på "prickarna" går att ställa in i den nerladdningabara versionen av programmet, annars är det standardinställningen på 1 cm som gäller i onlineversionen. Storleken på "tavlan" går att bestämma i bägge alternativen, allt ifrån några få ark till gigantiska helväggsposters.

Jag har självinsikt nog att inte klicka på utskrift av just denna poster, för vem vill ha mig i helväggsformat? Däremot letar jag motiv att göra ett avlångt, ca 2*8 A4 stor konstverk med.


[ via nfavm ]

---
Update: Johnny tipsar om ett alternativ i kommentarerna om man inte vill ha raster-effekten...

lördag 29 september 2007

mc huliganer

Fick detta videoklipp i mailen nyss, garvade så jag fick ont i magen.




---
Andra bloggar om: ,

fredag 28 september 2007

staden bakom flötet

Vy från en stad nära mig...



---
Andra bloggar om:

sätta tillbaka den lysande kropp...

Jag såg nyss på en repris av fredagens Plus, inte hela avsnittet utan bara ett fragment av det.



Bloggare som jag är räckte det att se Sverker med allvarlig min såga en underbart obegriplig bruksanvisning på en belysning, såld hos en av de större byggkedjorna, för att jag skulle kasta mig på datorn och googla...

Inte röra blomsterlöken när den er arbetande eller lite fördriva tiden senare till undvika brännaren.

Precis som jag misstänkte, någon i bloggosfören hann före, långt före. Redan i februari bloggades det om denna underbara bruksanvisning.


Några axplock ur "Installationen Leda och Säkerhet Försiktigheten..."
Lysande kropp: var helgeflundra hög spänningen reflektor glödlampa maximum 50W.

Kretsloppet om lysande kropp måste bli kopplet vid elektriker eller bemyndiga personalen.

Lästps för mer underbara bruksanvisningar: Avigsidan. Missa inte dess länk till den underbara sidan om Lidl:s fjärrkontroll, eller rättare sagt Avlägsen kontroll.

---
Andra bloggar om: , , , , , , ,

nu börjar det...

"Kicka på den här datorn"
"Vart på datorn ska jag klicka?"
"På skrivbordet"
"Skrivbordet?"
"Ja, om du tittar på skrivbordet, vad ser du då?"
"Skärmen"
"Inte en ikon som heter den här datorn?"
"Ikon? Jag har datorn på golvet"
"Eeeehhh... Jag tror det är bäst att jag tittar på din dator själv, är du hemma ett tag?"

Året var 1995, närmare bestämt i mellandagarna mellan jul och nyår. En före detta arbetskompis till mig hade fått sin första dator ett par dagar tidigare, dagen före julafton hade han kopplat upp den, lagom till paketöppningen på julaftonen hade den kraschat. Innan hjälp anlände hade till och med hårddisken hunnit blivit formaterad, vilket visade sig vara väldigt olyckligt då alla drivrutiner och installationsfiler fanns på den.

Nåväl, det var ett av mina tidiga "supportjobb" i kompiskretsen. Jag fick igång den datorn, åtminstone temporärt, men vad jag minns gick den aldrig riktigt bra. Sedan dess har jag hjälpt till med en hel del krassliga datorer, byggt några datorer, byggt hemsidor, enklare forum, krånglat med databaser och pysslat i största allmänhet men jag har aldrig jobbat med datorer, yrkesmässigt alltså. Nu sitter jag på jobbet en fredag eftermiddag ganska exakt en månad efter starten i mitt nya jobb - som utbildare i ett stort it-projekt. En månad har vi haft på oss att lära och förbereda oss. På måndag börjar allvaret.

Har nyss blivit varse att lägsta nivån på datorkunskaperna hos användarna fortfarande ligger på en relativt låg nivå, fast de flesta har bytydligt bättre eller riktigt bra datorvana. Fixade jag supporten den där dagen för drygt tjugå tolv år sedan fixar jag det nu också.

Fredag eftermiddag och jag längtar till jobbet på måndag morgon!

onsdag 26 september 2007

aldrig

Fis

aldrig

i en

våt-

dräkt!

söndag 23 september 2007

min nya leksak

Min nya leksak är en helt underbar liten sak. Den kan allt; knäppa sjyssta kort (2 megapixlar men tyvärr saknar den blixt), hantera officedokument (word, excel, powerpoint) och surfa trådlöst på w-lan. Den har riktigt bra mp3-spelare. Kompletterad med msn messenger och Operas webbläsare är den en dröm. En av få smartphones som har komplett svenskt tangentbord. Det är bara bokstaven Å som fått flytta till nedre raden, annars är allt sig likt från de klassiska qwerty-borden. Det tog fem minuter att vänja sig och skriva snabbare än med "vanliga" mobiltelefonknappar och T9.

Nokia-maps kan laddas ner gratis från Nokias hemsida och kompletterad med en blåtands-GPS skall den tydligen fungera suveränt som navigator också, bra för oss med sämre lokalsinne...

Jo, man kan ringa med den också...


---
Andra bloggar om: , , ,

visstja...

En snabb koll i dagens gårdagens loggfil gör mig påmind om att man kan googla både på vinylklänning och sopcontainer och hamna i denna blogg...

Jag hälsar mina nya besökare välkomna!

lördag 22 september 2007

tänd på med ernst...

Lite, eller ganska mycket full i skratt stod jag och tittade ner i låda med tändsticksaskar tidigare idag...


Jaja, somliga kvinnor tänder på Ernst, nu kan de tydligen tända med Ernst också!


---
Andra bloggar om:

---
Fotnot: I första versionen etiketterade jag bloggposten "köptips", men nej, jag bytte etikett ;)

bekännelser online...

Vet inte riktigt om detta är rätt ställe för syndernas förlåtelse, men kul är det i alla fall!



[ via ]

jag lever...

Tio dagar sedan jag postade mitt förra inlägg... Nu är det dags att ni får ett livstecken från mig.

Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta tillräckligt länge vid en dator för att hinna skriva ett helt blogginlägg, har två stycken påbörjade som ligger i utkast och väntar på kraft och energi. Är drabbad av den värsta bloggtorkan. Har knappt tittat runt i bloggosfären och än mindre kommenterat andras bloggar.

En lägesrapport:

  • Rökningen: Har den ultimata metoden att sluta röka. Den fungerar!
  • Förkylningen: En vecka med Kåvepenin gjorde susen ;)
  • Renoveringen: Går framåt... Fick nya köksluckor i förrgår, ska kakla om till veckan.
  • Nya jobbet: Kanon, känns bara skitkul, inspirerande, stimulerande... Har även kommit till en insikt att det bara är nyttigt att bryta det trygga och invanda, bekväma och ta ett steg ut i det okända. En bra kunskap...
Nu ska jag kasta mig på nästa blogginlägg ;)

onsdag 12 september 2007

den före detta mobilförsäljaren...

Inte för att jag gillar opera, eller ens förstår mig på opera kan jag tycka att detta är rätt häftigt.



[via]

tisdag 11 september 2007

vilken känsla

Vilken känsla att snyta sig tills man tror att man snytit ur hjärnan men upptäcker att man fortfarande tänker och att hosta tills man tror att man har hostat upp lungorna men inser att man fortfarande andas.

Då vet man att man verkligen lever.

Ska göra ett besök hos doktorn ikväll, hade samma jäkla hosta för ganska exakt ett år sedan, då hade jag inte tid att stanna upp och känna efter hur jag egentligen mådde och drog ut på det tills jag hade begynnande lunginflammation. Ibland lär jag mig av mina misstag och detta är ett av dem!


---
Andra bloggar om:

söndag 9 september 2007

barnparkering

Eftersom jag har blivit lite av en språknörd (eller språkpolis light lättspråkpolis) måste jag bara passa på och länka till en underbar bild. Jag såg samma text själv också, på samma plats för ungefär ett år sedan, innan min bloggera. Skrattade gott åt det men hade inte förstånd nog att dokumentera det hela då, tack och lov har nfavm blick för ett bra blogguppslag.

---
Andra bloggar om: , ,

tyvärr...

Tyvärr räckte inte målarfärgen idag eftersom jag hällde en halvliter över mig igår. Tyvärr eftersom jag får ha datorn mitt på golvet med en stor djungelväxt som skymmer sikten på bildskärmen. En ynka dryg kvadratmeter kvar ett måla. Tio minuters jobb med allt finlir runt trappräcket och färgen tar slut. Typiskt.

Passar på att vila mig i form inför en ny arbetsvecka i stället. Kollar runt i bloggosfären, läser tidningarna med mera, så jag vet inte riktigt varför jag klagar.

vem vill ha "recept på banan pyjamas"?

Inspirerad av Lilla Blå kastade jag mig ut i min Google Analytics sökordslista för att plocka ut godbitarna sedan sist jag läste den.

Oj vilken tråkig läsning det blev, samma gamla sökord som vanligt, inget som direkt fick mig att höja ögonbrynen. Ett par uppstickare fanns det dock: någon vill ha recept på banan pyjamas och där får ni kära läsare gärna komma med förslag. Själv vet jag inte, kokar man pyjamasen, eller steker man den?
Animerade hamstrar tror google också att man kan hitta här. Helt fel, jag är kattbloggare. Hade ett gäng animerade katter en gång som var väldigt populära.

Annars var det ett himla tjat om den där höjdhopperskan (se en tidigare bloggpost) där folk tydligen fortfarande vill se både det ena och det andra, och nu menar jag inte kläder.

En del tekniska frågor var det också, du som sökte efter "problem med bokstaven i"+dator kanske ska prova att byta tangentbord.

Jag kan passa på att besvara en annan teknisk fråga nu också utifall någon känner sig orolig: "är man anonym när man besöker andras bloggar"? Svar ja! Google Analytics visar överhuvudtaget inte ip-adresser, så där har jag ingen aning om vartifrån sökningarna kommer. Andra statistikprogram loggar förvisso ip-adresser men det finns inget sett att ta reda på vem som har den specifika ip-adressen, bara vilken internetleverantör det är. Orten syns också, men den får man ta med en nypa salt, jag brukar hamna i Stockholm när jag kollar min egen ip-adress, det är ungefär 370 kilometer fel. Ett undantag från spårbarhet är de som surfar från jobbet där domännamnet ofta syns i loggen.


p/s: Någon har googlat efter mig, på mitt namn (vad jag vet finns det bara en person till i Sverige som heter som jag så oddsen att det var just jag är väl 50-50). Jag råkade skriva namnet, i förbigående, i tredje person i en fotnot för några månader sedan utan att någon reagerade i kommentarerna.

Update: Precis när jag skulle klicka ner google analytics-sidan fastnade min blick på söksträngen "typsnitt polis". Är det någon som blivit inspirerad och vill göra om detta i lite professionellare form?
---

Andra bloggar om: , , , ,

ett vanligt ansikte

Titta på bilden här nedanför. Ansiktet är väldigt obestämbart. Är det en kille eller tjej?


Svaret är att det är både och, den är uppbyggd av tolv olika bilder. Sex bilder på män och lika många på kvinnor. Vita, svarta, asiater i en salig blandning. Ett genomsnittsansikte helt enkelt.

Här kan man leka med ett bildgalleri och det går även att ladda upp egna bilder att trolla med här.

[via]

---
Andra bloggar om: ,

men en del hade det värre...

Jag tyckte att en halvliter målarfärg över mig själv var en dålig avslutning på en dålig lördag.

Andra hade det tydligen värre. Johnny har gjort en liten kortfilm om sin lördag.


---
Andra bloggar om:

är kvinnorna ute efter mig?

Tre gånger idag.

1) En bil kör in rakt framför mig i en rondell så jag får bromsa ner för att inte trycka in sidan på den.

2) En bil som missar väjningsplikten, jag körde ganska fort och fick tvärbromsa och gira ordentligt för att undvika den framskärmen.

3) En annan rondell, en bil kör in rakt framför mig - kraftig inbromsning för att rädda min front och ett bakparti.

Gemensam nämnare?

Kvinnliga bilförare.

Är de ute efter mig, eller ser de mig inte trots att jag har en röd bil och lysen därfram?

Känner mig nästan som en hjälte idag. Har räddat tre kvinnor från trubbel!

---
Andra bloggar om: ,

lördag 8 september 2007

skit också

Skulle precis avsluta delprojek 4 i renoveringen. Trött, grinig, ont i nacken. Försökte vända stegpallen på ett trångt utrymme - för trångt utrymme. Välte en halvliter målarfärg över mig.

Tack och lov för täckpapp på golvet!

Nu lägger jag penseln på hyllan för i kväll, försöker igen i morgon - om färgen räcker.

Annars återstår bara 30 minuters jobb på delprojekt 1. Eljobb som måste bör göras i dagsljus. Del 2 och 3 är avslutade och det är bara resten kvar.


---
Andra bloggar om: , ,

fredag 7 september 2007

jäkla fel... (uppdaterat)

Dottern ringde förut. Hon var på det stora köpcentret en bra bit från stan. Hon hade fått något strul med sitt bankkort, kunde inte betala, kunde inte ta ut pengar. Hade inte ens busspengar. "Ok, jag kommer och hjälper dig" sa jag och kastade i mig maten. Innan jag for loggade jag in mig på internetbanken och såg att hon hade övertrasseat kontot. Rejält.

Omöjligt, sa hon och visade mig ett färskt bankomatkvitto med en hygglig summa pengar. Hon blev rädd att någon hade lyckats sno pengar från kontot och väl hemma loggade jag in mig igen. Upptäckte att kontot hade varit övertrasserat (eller överdraget som Handelsbanken kallar det på sina kontoutdrag) flera gånger under den femton månader långa historiken som går att ta fram. En summa på runt 4000:- saknades så långt det gick att få historik. Jag förklarade för dottern att det måste vara banken som fått något fel och försökte ringa supporten. - Spärrton i telefon - provade flera gånger.



Tydligen var det inte bara hon som drabbats. Banken har stängt ner internettjänsten och håller som bäst på att stoppa tillbaks pengarna på kontona.

Dottern höll på att få sin helg förstörd, hon har fått sin tillit till bankerna skadeskjuten, jag fick min middag förstörd och kvällens planering gick åt helsike, tidsmässigt på grund av allt strul- Inte kommer hon att få någon kompensation för det.

Bankens "inloggningsproblem" kom ju lägligt. Nu är det näsan bara de som upptäckte felet "the hard way" genom att bli nobbad på affärer eller i bankomater som vet att nästan fyra tusenlappar har varit ute och valsat från deras konto!


---
Andra bloggar om: ,

hon fick ju en blomma också!

En man i Ockelbo har åtalats för ocker efter att ha köpt en bil av en 90-årig kvinna för fem kronor.

Mannen försvarade det hela med att hon även fick en fin krukväxt, en Amaryllis!

Jaja, tanten fick en blomma - det var ju snällt. Nittioåriga personer bör inte ha bil så det var nog en bra idé att hon sålde sin, men sjutton vad jag tycker det är lågt att lura gamla människor så.

Femtusen spänn var bilen värd enligt åklagaren.


---
Andra bloggar om: , , , , ,

det låter som en uppmaning...

Rubrik i aftonbladets rss-flöde. Jag tycker det ser ut som en uppmaning!


torsdag 6 september 2007

flödet ökar kraftigt...

Loggade in mig på Feedburner idag för att kolla mina inställningar där. Upptäckte att antalet prenumeranter på bloggens rss-flöde har tiofaldigats sedan försommaren. Tack för det!

---
Andra bloggar om: , ,

det har gått lite trögt...

Har varit helt slut de senaste dagarna, känner mig som bloggosfärens sämsta bloggare ;)
Här kommer en liten snabbrapport:

Nya jobbet: Över förväntan intressant och spännande. Kanonkul, dock knäckande tröttsamt för hjärnan att ta in så mycket nya intryck och så mycket information på så kort tid!

Renoveringen: Har gått lite i slow motion på slutet. Delvis på grund av ovanstående punkt, delvis på grund av nästa punkt.
Nu är det "bara" själva datorhörnan kvar att måla i de påbörjade projekten. Nu står datorn och skrivbordet mitt på golvet. Ja, sedan är det ju själva trappan och snickerierna som är kvar också, och ännu fler projekt.


Nacken:
Något bättre, fick en lättare massage i förrgår av sonen (han har planer på att bli sjukgymnast). Fortsätter frenetiskt att försöka få tag på kompisen att byta datorsupport mot massage med. Han tycks ha gått under jorden.

Rökningen: Nu till den pinsamma punkten. Har inte slutat, än. Har dock trappat ner avsevärt vilket omgivningen har märkt av. Jag har fixat nikotinplåster idag, i morgon bitti när jag sticker till jobbet skall jag vara omplåstrad och cigarettlös!

måndag 3 september 2007

ur form...

Känner mig helt ur form.

Bloggtorka, inte på humör att skriva alls.

Har ont i nacken, så jäkla ont att det domnar i fingrarna. Ska byta datorsupport mot massage med en kompis, bara vi lyckas hitta en gemansam lucka i kalendern.

Håller på och slutar röka, känner mig mest folkilsk. Nedtrappning istället för Nikotinplåster verkar inte vara rätt grej för mig. Inte i år - inte i fjol, borde ha vetat bättre, det var många år sedan det fungerade. Bäst att ta en vända förbi apoteket...

söndag 2 september 2007

ett eget ufo...

Läste i E24 att en amerikansk tillverkare kommer att börja sälja flygande tefat för privatbruk i höst.




"Wow, vill ha..." skrek barnet i mig när jag läste. Tänk känslan av att glida fram tre meter över marken!

På tillverkarens hemsida finns det en film från en provflygning. En bit in i filmen tänkte jag "fejk" när jag upptäckte en hög kran som följde ufots framfart. Sedan har jag tittat om och försökt fokusera på stållinan och ser att den för det mesta hänger slak, men ibland är spänd framförallt i diagonalt läge - som om den vill hindra farkosten från att åka iväg.

Okej - det är en testflygning, det står massor med människor på marken och ingenting får gå fel, men nu är jag inte lika sugen längre... inte riktigt lika sugen... Sorterar ändå in den under etiketten köptips.

lördag 1 september 2007

norrlandsflaggan brinner...


Lektion till flaggbrännare i Pakistan:

"Den grön-gula Norrlandsflaggan bör betraktas som den officiella Norrlandsflaggan
då den skapats av en organisation som företräder Norrlands intressen."

på riktigt...

Den vill jag ha...

...den ser så god ut!

---
Andra bloggar om: ,

frostigt

Den första september och nattfrost. Hösten har påmint om sin existens.

-Tur att jag hade en gammal isskrapa liggandes i bilen att skrapa rutorna med när jag skulle åka hem från jobbet nyss.


---
Andra bloggar om: ,

"åter till brottsplatsen"

Hmmm... En vecka sedan jag slutade förra jobbet och jag är tillbaks som vikarie. Jag kan inte slita mig, de verkar inte klara sig utan mig. Här sitter man alltså på ett extra nattpass, fredag natt...

Är jag riktigt klok?