onsdag 2 april 2008

vacker grå betong

Nja, jag brukar inte läsa betong.se eller någon av av dess bloggar betongbloggen eller En pumpsäljerskas vardag. Nu sitter jag ändå och tittar på betongbilder på betongbetraktelser.Betong kan vara vackert, hårt och grått men vackert. Anledningen att jag sitter och tittar på betongbilder är att det pågår en tävling där man ska rösta fram det vackraste betongkonstruktionen.

Bland de 20 kandidaterna finns bland annat Arlanda flygledartorn, Berwaldhallen, Gävle krematorium, Stockholms tunnelbana och Sandöbron, som jag har åkt över åtskilliga gånger innan Höga Kustenbron byggdes och E4:an drogs om. Sandöbron rasade under bygget, 1939, fick byggas upp igen och invigdes 1943. Den var världens längsta betongbro i ett spann fram till 1964.


[ DN ]

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Att i sin barndom åka bil över Sandöbron var värsta äventyret!

"Nu åker vi över ..!" sa pappa och man höll nästan andan.

Angående tävlingen .., så röstar jag på Öresundsbron, som när man kommer från Danmark, är så svindelvacker så man närapå får ont i magen.

rigg sa...

elisabet >> Ja, själv satt jag väl och väntade i nästan tio mil varenda gång. Nästa gång jag ska norrut och har tid på mig ska jag kanske åka omvägen för att se hur den är med dagens mått.

stella sweden sa...

På min jävlalillaö så gör bolagen STORA kratrar i naturen. För att plocka upp kalkstenen som de sen krossar till pulver...som vi gör betong av...

Jag älskar ändå betong..för att det är sååå vackert!

Men jag är ändå kluven!

rigg sa...

stella >> Förstår din kluvenhet. Stora kratrar i naturen är inte snyggt.

kontakt sa...

Hmm. Kan man tycka betong är snyggt utan att ha gått på konstfack?

rigg sa...

kontakt >> Det går utmärkt.