onsdag 29 augusti 2007

en liten dagbok...

Kick-off på nya jobbet i måndags på Hotell Höga Kusten, alldeles bredvid Högakustenbron, Sveriges längsta, och världens nionde längsta hängbro.

En liten bit av den 1800 meter långa bron.

Efter en intensiv dag med presentation av gänget jag kommer att jobba med det närmsta året (minst) och projektet rundades dagen, som hade övergått till kväll med middag.

Logistik på hög nivå, hur ska jag lyckas inställa mig på rätt plats vid rätt tillfälle enligt detta schema? Färgglatt var det iallafall. Det klarnar förhoppningsvis under den en månads långa förberedelsetiden innan vi kastar oss ut på uppdraget.


För att smälta lunchen, och få igång blodcirkulationen till hjärna och ben efter allt stillasittande tog jag en liten promenad upp till toppen av berget. Halvvägs upp hittade jag denna besynnerliga skylt. Hur jag än såg upp hittade jag ingen is som kunde falla ner. Hallå... Det är ju fortfarande augusti! Stället isen kan ramla ner från, på vintern alltså är ett gigantiskt vindkraftverk på bergstoppen.

Tisdagen startade med frukost (hotellfrukostar är inte min grej eftersom jag måste vara vaken en timme innan jag kan lassa i mig en massa saker) och återresa till Sundsvall för att kasta sig på utbilningen i systemet jag själv skall utbilda i. Nu, efter dag två, känner jag mig enormt trött i skallen samtidigt som jag pustar ut och konstaterar att det inte verkar vara så svårt, snarare ganska lätt. Fast jag ska ju kunna det som rinnande vatten.

Nu är det bara att ställa väckarklockan, krypa ner i sängen och sova... Det är en ny dag i morgon...

3 kommentarer:

Lotta sa...

Det kostar på att ligga på topp! ;) Men det är kul med nytt jobb förmodar jag?

Lilla Blå sa...

Lycka till, Rigoletto. Jag håller tummarna för dig!

rigg sa...

lotta >> Hade jag vetat att det var så kul att byta jobb hade jag gjort det tidigare :)

lilla blå >> Tack! ;)