lördag 25 augusti 2007

varför åt jag så mycket att jag däckade i soffan när jag kom hem?

Pust, lätt stressig förmiddag. Först en vända till tippen med gammalt bråte (förra bloggposten), lämnade sedan igen släpvagnen jag egentligen skulle ha lämnat för ett par dagar sedan. Sedan hem och hitta något hyffsat i garderoben, stryka kläder, försöka få en lucka att kasta sig igenom duschen (inte lätt när fem personer kommer på att de ska duscha samtidigt), få resten av familjen att bli färdiga i tid för att sedan skynda sig till kyrkan för ett dop.

Tack och lov är kyrkostolar inte gjorda för att somna i, annars hade det varit nära tillhands. Efter dopet blev det mat. Massor med sallad, tårtor, kaffe och godsaker. Som vanligt glömde jag kalkylera med att även tårtan skulle få plats i magen, som vanligt var tårtan så god att man inte bara kunde ta en liten bit. Trevligt och gott var det i alla fall.

Alltid lika kul förresten med presentöppning på dop. Att se hur många dubletter barnet får av de vanliga doppresenterna. Idag fick den lille pojken tre (eller var det fyra) likadana tavelramar i blänkande nysilver.

Jag har nyss vaknat i soffan hemma där jag däckade genast när jag kom hem. Magen protesterar, den känner sig misshandlad, blubbar på något sätt. Kan det vara all rödlök som var i salladen?

2 kommentarer:

stellapolaris sa...

Fler än jag som "däckar" i soffor? Men jag brukar göra det PÅ kalasen!
;)

rigg sa...

stella >> Det kan höra till "god ton" och "etikett" att vänta tills man kommer hem :)