söndag 19 augusti 2007

påven och wikipedia

I förrgår skrev jag ju en bloggpost om att bland annat Vatikanen, eller Vatikanien som jag förvirrat lyckades kalla världens minsta land för har gjort ändringar till sin fördel och tagit bort uppgifter som varit negativa enligt dess synsätt.

Nu har jag lyckats spåra den troliga förövaren, som påven använder som sin högra hand.


Vatikanen är förresten benämningen på påvens residens och administration, själva landet heter Vatikanstaten och är 0,44 kvadratkilometer litet.

[ DN, SvD och Aftonbladet ]
Lotten bjuder förresten på insider-information om rena faktafel i Nationalencyklopedin, bland annat om hur öarna Tjörn och Orust smälte ihop till en ö på en karta i NE, en ö som snabbt fick namnet Tjorust på redaktionen.


---
Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Lotten sa...

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och en på sophögen slängd skanner kan man nu komma och kolla på Tjorust här.

rigg sa...

Lotten >> Har du arkiverat gamla upplagor av NE? :)

Lotten sa...

Rigg ... you have no idea. Jag arkiverar ju ... allt. Har precis fått nys på en förstaupplaga av Nordisk Familjebok. Mums. De två upplagorna av NE jag har, är dock av den första -- och än så länge -- enda upplagan.

rigg sa...

lotten >> du som är språkgeni för förklara denna mening för mig, jag tappar förståndet någonstans halvvägs: "De två upplagorna av NE jag har, är dock av den första -- och än så länge -- enda upplagan."