söndag 26 augusti 2007

ny favoritaffär

Jag har fått en ny favoritaffär, mataffär alltså. Inte för att de faktiskt har rätt bra priser, inte för att de har bra sortiment, inte för att det är en av våra största matbutiker, konstigt nog då den ligger på helt fel sida stan för mig. Anledningen är att de har så roliga skyltar till sina produkter. Här vimlar det fullkomligen av särskrivningar, konstiga hopskrivningar och felstavningar. Vi var där och handlade idag, hade ett ärende i den änden av stan så vi passade på. Frugan fick sköta själva inköpen, jag gick bara runt och häpnade över djungeln av felaktiga skyltar.


Vad "Färdiga baby ribs med barbecue sås" egentligen innehåller vill jag inte veta. Uppe till höger hänger veckans klipp, GB:s Glaspinnar. Grönsparris och Wok Mix borde särskrivas respektive ihopskrivas och inte tvärt om. Många varor är också dubbelskyltade, med en riktig och en felskriven skylt, för säkerhets skull känns det som - utifall en av skyltarna råkade bli fel. Exempelvis kan man ur samma fack välja Kyckling Filé eller kycklingfilé till samma kilopris. Varenda frysfack med kyckling innehöll bägge versionerna.
Laxfilèer för 5990/st. kan jag förresten rekommendera. Det blev dagens middag. Tiger Räkor är stora och tysta.Jag försökte räkna, på de delar av butiken jag var på tror jag att runt 30 % av skyltarna inte var riktigt riktiga. Kom av mig och slutade räkna någonstans vid FULLKRON RIS.

---
Andra bloggar om: , , ,

15 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Fy farao, vad kul! Jag inser det nu. Detta är SKOJ och inte något jag ska hetsa upp mig över. För det gör jag ofta i affärer (och andra sammanhang) där offentliga texter är rent åt helskotta felskrivna. Tack, Rigg, du fick mig att inse vilket hisnande äventyr det är att gå och handla. :D Baby Ribs forever!

Lotten sa...

Jag är så stolt över dig, som vore jag din mor.

Ny bloggsort:

Felsökaren med kamera.

Matilda sa...

Ser ut som att du handlar på Ica. och då kan man ju undra hur höga krav de har på de som söker jobb där. Normalt så brukar det vara norm att man kan stava rätt i sin ansökan.

Jag vill också gå och handla i sådana butiker! :) Å andra sidan så är jag fortfarande konfunderad över de här "Brago - typ"-kexen jag visade på bloggen för några månader sedan...

Cax sa...

Jag hadde ju let kunat få ätt jabb der!
Fi fan schika än i-mäijl adres så att ja kan kon takta däm!

heaven sa...

Hahaha....härligt och under bart!!!
:)

rigg sa...

Oj, vad mycket kommentarer... Svarar ordentligt i morgon. Sitter på kick-off just nu, utan dator.

Lotta sa...

Herregud! Antingen handlar vi i samma affär eller så har de färdiga, felstavade skyltar som skickas ut till alla butiker. Det kan väl ändå inte vara möjligt?

stellapolaris sa...

HerreGud i himmelen!
Så de sliter för att vara alla tillags!

(de som har sär och ihop skrivnings syndrom)

Säger som Lotten, jag är så stolt och blir så glad att det finns såna människor!

(butiksinnehavarna alltså)
:)

notes from a vigorous mind sa...

En butik med underhållning *lol* Jag hade begärt å få träffa skyltmakaren, måste bara få skaka dennes hand ;p

dentatuerademamman.com sa...

Eftersom jag har bättrat mig något när det gäller särskrivningar, så kan jag se att det ser roligt ut i affären. Men jag har ju varit kass på sånt där och du har säkert skrattat åt mina felskrivningar :)

rigg sa...

lilla blå >> Hahaha... Här var det så mycket fel att det inte kunde bli något annat än skoj.

lotten >> Vi är faktiskt jämngamla!

matilda >> Tänkte du på diskussionen om Butter Kex eller Butterkex vi hade gång i tiden? >Det var på min blogg

cax >> Du kan få butiksnamnet nästa gång vi syns online, men det är lite långt ifrån smålandsskogarna!

heaven >> Visst är det!

lotta >> Va, finns det en sån butik hos dig också? Är det möjligt? Du handlar väl riktigt långt ifrån Sundsvall tror jag!

stella polaris >> Så mycket har de nog inte skitit med skyltarna? Jo, förresten, det går åt lika mycket papper, bläck och arbetstid oavsett om de stavar som en kratta eller får till det riktigt.

n f a v m >> Hahaha... Själv är jag lite för feg för sådant ;)

d t m >> Det är en stor skillnad på kraven man kan och bör ställa på en tatuerad mamma som skriver i sin blogg eller på en person som skriver reklamskyltar professionellt till en av stans största livsmedelsbutiker!

Matilda sa...

Nähe du, den här var på min blogg! :D http://mystiskt.blogspot.com/2007/06/slangsvenskan-i-coop-tappning.html

rigg sa...

matilda >> Du har så rätt, den både läste och kommenterade jag ju en gång i tiden. Hade glömt bort den, hade dock kvar butterkexen i huvudet :S

Matilda sa...

haha, ja jag undrar om det inte var första inlägget jag kommenterade hos dig.. :) sicka minnen man har av sina "bloggkompisar"

rigg sa...

matilda >> Det var faktiskt det första inlägget du kommenterade hos mig. Googlade i bloggen och hittade ingen äldre kommentar!

Hmmm... Var jag så taskig att jag hackade på butter kex första gången du kommenterade? Jag brukar inte vara så taskig mot kommenterare, särskilt inte nya. Tur att du inte blev avskräckt :)