fredag 6 april 2007

mjölk

Till dig som med googles hjälp försökte få svar på frågan "vad dricka till våfflor": Svaret är mjölk. Våfflor, soppa, pannkakor och kroppkakor dricker man mjölk till, övrig mat intas med vatten, öl, Coca Cola eller vin beroende på veckodag och övriga omständigheter.

Hmmmm... etiketten här borde bli "vardag"

14 kommentarer:

Matilda sa...

Kex och mjölk är jättegott! Särskilt de så kallade butter kexen. Där emot håller jag inte med om mjölk och pannkakor. I och med att mjölk är så mättande och det redan finns en del mjölk i pannkakorna så orkar man inte äta så många. Så upplever jag det i alla fall. :)
Glad påsk!

rigg sa...

matilda: smaken är ju som... ja... du förstår vad jag menar. fast kex glömde jag räkna upp till saker man kan äta till mjölk, bullar med. sedan kan man äta bullar och kex till saft, läs och kaffe. men det är ju knappast mat (nu ska jag luncha kaffe och tårta som en liten parentes)

p/s inget personligt och jag hoppas att du inte tar illa upp: appropå den särskrivningsdiskussion som har rasat bland annat i min blogg smålog jag lite åt särskrivningen av butterkex. är de buttra?

Lotten sa...

Palt och blöta måste man också dricka mjölk till! Och blodpudding!

Enligt amerikanska filmer måste man dricka mjölk när man äter Oreo-kakor.

Lotten sa...

Dryckrelaterat:
Oj förresten vad jag inte ska äta kex, palt, blodpudding, pannkakor, bullar, våfflor, kroppkakor eller soppa i påsk.

Cax sa...

Tack! Då fick jag ett middagstips! Eftersom övrig mat intas med cola, öl, vin, vatten och dyl.
Då fick jag idén...Ikväll blir det korv med bröd och en flaska rödtjut! :)

rigg sa...

lotten#1: jag är mer för kroppkakor (½ av mina gener kommer från lövångertrakten), blöta gillar jag inte (trots västebottengenerna)och blodpudding är jag den enda i hushållet som äter så det blir så sällan att jag glömde det i uppräkningen. oreo-kakor och mjölk måste jag testa...

lotten#2: vad ska du inte dricka i påsk då?

cax: bra middagstips! ;)

badankan sa...

Mjölk och pepparkakor är jävligt gott, fast pepparkakor är förstås ingen maträtt (är våfflor en maträtt?). Till våfflor ska man ha varm choklad. Det ska vara riktig varm choklad gjord på riktig kakao, riktigt socker, riktig grädde och riktig mjölk. Man ska ha vispad grädde i chokladen och vispad grädde och hallonsylt på våfflorna och man ska äta och dricka tills man inte kan sitta upp. Okej?

rigg sa...

badankan: Enligt hustrun är våfflor en efterrätt! Jag kan äta det till lunch eller middag.

Matilda sa...

det heter "butter kex" för att butter är på engelska. och i den engelsktalande världen så använder man sig av särskrivning, men nej jag tog inte upp

rigg sa...

Matilda: borde det inte heta butter cookies eller butter crackers om det är på riktig engelska. Butterkaka heter iallafall butterkaka på svenska.

Matilda sa...

okej då, de heter väl i sanningens namn Butter Biscuits. Jag ger mig, jag tar mitt huvud och stoppar i ner i sanden. Ja, jag är urusel på det här med särskrivningar. Och ja, jag har alltid försökt skylla på min "tvåspråkighet". Damn me. Särskrivare borde halshuggas! ;)

rigg sa...

Matilda: Ingen fara, du behöver inte stoppa huvudet i sanden och särskriva ska inte halshuggas...

Ojan sa...

Är du inte klok? Coca Cola passar på fest och ute på stan. Aldrig någonsin till någon form av middag!

rigg sa...

Ojan: Coca Cola är en universldryck som passar till det mesta (utom de saker vi har räknat upp här...)