tisdag 24 april 2007

sååå...

Så, nu faller min anonymitet här i bloggen, i alla fall för er som klickar vidare och läser mer.

För snart trettio år sedan var basist i ett av Sundsvalls många punkband, Sundsvall var på den tiden en av Sveriges största musikstäder, i alla fall om man tittar på folkmängden. Det kryllade av band, vi hade en driftg kompis som hade eget skivbolag och många av banden gav ut egna skivor på den etiketten. Vi kallade oss Pizzoar därför att vi ville ha det fulaste namnet vi någonsin kunde komma på, spelade flitigt runtom i staden, gjorde avstickare till Östersund, Ljusdal och Göteborg och spelade även in en ep-skiva som gavs ut i 500 snabbt sålda ex.

För några år sedan hade vi en stor nostalgitripp-fest med flera av banden återförenade på scen. Det kändes lite konstigt att ses igen och kliva upp på en scen igen efter så många år. Inte hann vi repa heller mer än en timme. Vi var de enda som lyckades få ihop hela orginalsättningen och förutom att musiken spelades in och mixades med suverän ljudkvalité filmades det hela med tre videokameror. Sedan satt jag vid datorn hela den hösten och klippte i filmen, synkade mot ljudet och gav ut det hela på DVD.

Igår kväll fick jag ett ryck och rippade ner låtarna i .avi-format och nu har jag nyss lagt ut dem på YouTube. Nu kan jag inte hålla mig längre utan jag bloggar dem också. Därmed faller en hel del av min anonymitet i bloggen... är ni mer nyfikna på gruppen kan ni kolla in www.pizzoar.com. Jag rekommenderar också ett besök i Punksvall!

----
update: Punksvallsfesten hölls den 25 oktober 2003.


----


År 3000 (andra tagningen). Efter 23 år blev det som vanligt, det började lite fel. Kan skylla på att vi bara repade i en timme - efter 23 år! Men det var bara att ta om den från början igen...
update: har bytt ut den först uppladdade filen mot en utan förtext/felspel p.g.a. ljudsynkproblem med den filen...

----


Visa lite känslor. Jaja... den började oxå bra, sedan hade vi lite svårt att hålla oss till vers och refräng på rätt ställen :S

----


Veckopressen. En tagning - helt rätt!

----


Guds Barn. Denna är jag stolt över att ha varit med och skrivit. En av få svenska låtar som har blivit fälld i Radionämnden. Den spelades i radioprogrammet "Ny Våg" 1980 och orsakade folkstorm. Ribban låg lite lägre på den tiden.

----


Jaha... Vad gör man när några hundra överåriga punkare står och ropar på extranummer och man inte har repat in fler låtar? Jo - man spelar samma låt igen... Denna gång med fin körsång av publiken.


Andra bloggar om: , ,

23 kommentarer:

mymlan sa...

Men herregud!
:o)

Cax sa...

Grymt! Sköna låtar asså!

rigg sa...

mymlan: inte ofta du ser ett gäng fullt vuxna leka tonåringar så seriöst va? (glömde skriva i inlägget att punksvallfesten var i okt 2003)

cax: men tyvärr han vi inte repa in ett par andra helt grymma låtar, det får bli nästa gång :)

badankan sa...

Hinner inte kolla allt nu, men fan vad jag kommer tillbaka i morgon. Eller i natt. Fan va kul!

rigg sa...

badankan: du är välkommen tillbaks, fan oxå du måste kolla... :)

www.dentatuerademamman.com sa...

Oj, det här ska jag lyssna på i morgon för just nu ligger min lilla tjej här och sover. Kan jag känna igen dig på de gröna ögonen? :)
Ps. idag så parkerade jag fast min bil i en stolpe i ett parkeringshus i Stockholm. Det är i såna situationer som det är bra att va kvinna för vips kom en hjälpsam man och trixade lös bilen. se repig bil på bild om du vill

rigg sa...

D T M: fast jag gömde mina ögon bakom ett par minimala solglasögon. Annars kan du känna igen mig på att det hänger en svart gammal fender precision bass över min axel.

rigg sa...

D T M igen... jag är precis påväg till din blogg för att kolla hur i h*e man kan fastna med bilen i en stolpe... ska bli riktigt spännande läsning ;)

mymlan sa...

Jag har ju lekt en del med några av er... :o)

Eller kanske inte pizzoar. Men visst var Leif Andree med i Pizzoar?

Annars minns jag mest fester med Kruncharna.

rigg sa...

mymlan: Jodå, visst var Leffe med i Pizzoar (har du inte tittat på YouTube-klippen??)

Själv minns jag inte så mycket av festerna, men jag har väl också festat med Kruncharna :S

mymlan sa...

Jag försökte titta igårkväll, men det var nåt tjall på linjen så de hakade sig och stannade så jag gav upp. Och nu sitter jag på jobbet och det är inte så lämpligt att titta.

(jag har ju hört musiken förr, vet hur det låter)

Så jag lyckades inte identifiera Leffe.
(däremot så gjorde jag en jävligt lång intervju med honom till tidningen nån gång i min alldeles gröna ungdom, när han jobbade på teater galeasen och söp som ett svin - sa han)

rigg sa...

mymlan: hahaha... eh.. jo... hmmm... det var väl ingen av oss som var helnykterister direkt, men nu är vi äldre och klokare :)

Lycka till med filmtittandet ikväll då ;)

mymlan sa...

Förresten. När Pipelins firade nåt jubileum för en massa år sedan när jag jobbade på Mittnytt, så gjorde jag ett jubileumsinslag om Pipelines historia.
Jag ville spela "Guds Barn" som inledning i inslaget men fick inte för det ansågs för stötande...
:o) Och detta var andra halvan av nittiotalet.

rigg sa...

Mymlan: radionämnden hade ju redan bannat den en gång, men det var ju femton år tidigare så det borde varit preskiberat vid det laget...

mymlan sa...

Jo jag vet och det var lite poängen. Att spela den nu när det liksom borde vara fritt fram...

rigg sa...

Sjutton oxå, nätverket har pajat på jobbet, får surfa med mobilen *knöligt* jo, här har man skrivit en hit så törs ingen spela den... :( jag vill ha stim-pengar *Hahaha*

badankan sa...

fifan va bra! helt jävla lysande! en gång till!

badankan sa...

fifan va bra! helt jävla lysande! en gång till!

rigg sa...

Badankan vill ha mer... Skickar en inbjudan till nästa reunion om... Eehhh... 19 år eller så :)

www.dentatuerademamman.com sa...

Å nu har jag lyssnat på alla låtarna, fast inte hela låtarna det kan jag erkänna. Det var helt underbart, ni var bra mycket äldre nu va än när texterna skrevs och publiken var helt galet äldre.
Hjälp jag skulle ha passat in där!
Jag såg en dokumentär om Hardcore musiken i USA härom kvällen (DVD om du är intresserad) jag gillar inte hardcore det är för snabbt för mig men det var så kul att se dem nu när de var äldre. Och jag menar nu inte på ett förlöjligande sätt! Och du är en sån typisk basspelare, du är så lik han i min Jockes band. han skulle säkert ha skrivit sin blogg som du också :)

rigg sa...

D T M: Visst har publiken åldrats mycket mer än vi i bandet :) Förstår inte hur....

StellaPolaris sa...

så roligt...och modigt! Har tittat på alla videosarna och nu vet jag + hela världen vad du heter ochså...trodde först det hade något med båtar att göra...haha...men så ser jag att du bara hade tagit första bokstaven i ditt förnamn och plussat på början av ditt efternamn...kaxigt! Och du, det finns ju fler som "håller på"...Police tex...sist men inte minst så släpper du dig "fri" på min födelsedag! Det gjorde jag också men på ett lite annat sätt...

rigg sa...

StellaPolaris: båtar? nä, jag blir sjösjuk bara jag tänker på det, men visst är jag fiffig :)