onsdag 25 april 2007

överförmynderi

Via Alter Ego blir jag ordentligt upprörd. Jag har inte hängt med ordentligt i turerna kring Sundsvalls Kommuns erkänt nitiska alkoholnämnd och dess förslag att införa totalstopp av folkölsförsäljning under Sundsvalls Gatufest nu i juli.

En rasande köpmannaförening har nu kommit med ett motförslag som nu verkar vara klubbat och klart: "Minst 25 år fyllda och inte mer än ett sexpack åt gången".

Idioti, vansinne och överförmynderi. Jag tror inte festivalfyllan blir mindre av detta men de krögare som har öltält i området ler nog glatt åt den ökade försäljningen av starköl istället.

Som vanligt är det inte tillräckligt intressanta band på gatufesten för att jag personligen skall slänga ut entrépengar på detta, utan jag gör väl som vanligt - minglar och tar några öl under gratisdagarna. Men jag är ledsen att jag nog inte kan vara ledig från jobbet och åka på Borlänges Peace&Love festival i år!

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

mymlan sa...

Detta är faktiskt alldeles underbart. Jag menar inte att jag gillar idén. Men bara att det kan hända.
Nåt att berätta för sina sydeuropeiska vänner. :o)

rigg sa...

mymlan: jag var på en bläckfiskfestival i en liten håla i brasilien för några år sedan, det var jättelång kö till mat-tälten men nästan folktomt vid sprit-tälten.