lördag 18 augusti 2007

vad jag gör när jag inte bloggar...

Jag har bloggat lite de senaste dagarna, ännu mindre har jag kikat runt i bloggosfären och språkforumet. Anledningen har jag nämnt några gånger, jag renoverar för fullt.


På en stege i trapphuset.


Hallen nere, trapphuset och hallen uppe har varit i furu, vilket vi håller på att måla vitt i stället. Ett jäkla jobb, allt har grundas med stoppgrund för att inte kvistarna ska "slå igenom". Just nu håller jag på med trapphuset och räknar med att ha det, och hela övervåningen klar med första varvet vitt innan kvällen.

Köket ska också fixas. Nya köksluckor är beställda och spisen är bytt. Nu skall det målas om. Där har vi en månad på oss tills luckorna kommer, men hustrun är lite ivrig och började grunda halvpanelen igår. Det får hon fixa själv, panelmålningen alltså, just nu är jag glad om jag lyckas färdigställa de tidigare delprojekten någon gång. Det är fortfarande takbelysningar och hyllor som ska upp i de sovrum jag målade i början av min semester, för en månad sedan.

Krängde förresten gamla spisen och ena kylskåpet på blocket i förrgår, de såldes på några timmar.

---
Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Lotten sa...

Jag målade kvistig panel i fem rum medan jag ammade år 2000. Hej vad det gick, blått här och där, vitt här och där, gult här och där. Gröt i hjärnan, tjolahopp. Stänk och skvätt har med åren slitits bort, så då skulle man ju kunna tro att jag fortfarande är nöjd.

Men icke.

Det kan jag tala om, att om man inte målar med stoppgrund tar det 6,5 år innan kvistarna "slår igenom". Amningsförvirringen fick mig att rationalisera bort detta lilla steg i målningshanteringen.

Fem rum väntar nu på stoppgrund och renovering. Nu ska jag gnissla tänder ett tag.

rigg sa...

Lotten >> Det kan gå betydligt snabbare än 6,5 år för kvistarna att slå igenom, om man använder vanlig vattenbaserad grundfärg och lack. Jag är tacksam att en tjej som såg duktig ut rekommenderade stoppgrunden (också vattenbaserad) för mig på färghandeln, trots att den var svindyr. (Flügger färg kan få lite gratisreklam av mig här)

Lösningmedelsbaserade färger kan man ju inte hålla på med på stora ytor inomhus, om man inte vill gå omkring i ett rus. (fast man slipper kvistgenomslag)

www.dentatuerademamman.com sa...

Det blir snygt med den vita panelen, jag kan säga att de som målade panelen i vardagsrummet före oss (gult) hade inte använt stoppgrund. Men det gjorde vi ( min man, jag var lägligt nog bortrest) och det blev snyggt ljusgråt i stället. Måla på!

stellapolaris sa...

Oj...jag tycker du bloggar väldigt mycket! I alla fall i jämförelse med mig som har ett i veckan...

Angående målning, så hej vad det går när jag börjar på. Maken säger att rummen blivit mindre?
Kanske för att det blir ett par gånger per år, kanske väggarna tar mer plats då? Lager på lager;)

rigg sa...

D T M >> Stoppgrund är bra. Hustrun glömde grunda en list runt köksdörren och den blev beige i stället för vit, den ska jag stryka på ett stopplager på alldeles strax!

Stella Polaris >> Här blir det större. Kan bero på att vi går från mörkt till vitt!

evalinn sa...

Cool bild - o fint blir det!

rigg sa...

evalinn >> tack, hustrun smet ut och lämnade hennes köksmålningsprojekt till mig. Nyss färdig, samlar krafter för att klättra på stegen och lägga på ett andra varv vitt nu.