torsdag 1 maj 2008

tja, vad säger man?

Ibland kläcker jag ur mig en kommentar i någon blogg som jag blir så nöjd över att jag gör en egen bloggpost av den, här är ett sådant exempel:

Herr- och fru Gårman-tillsammans, som ett par. Men då blir kanske singlarna kränkta? Och barnen? Det är ju bilder på vuxna. Man kan sätta upp en djungel av skyltar på varenda stolpe med alla tänkbara familjekonstillationer, eventuellt HBT-anpassade så inte RSFL stämmer staten. Eller enklast, behåll skyltarna som de är och lägg pengarna på annat precis som du föreslog.


Det handlar alltså om regeringsbeslutet att i jämnställdhetens namn ta fram en kvinnlig motsvarighet till Herr Gårman- skylten. En skylt som förresten skapades redan för 32 år sedan av Herr Gårman-skyltens skapare.

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 kommentarer:

Hanna Fridén sa...

Namninsamling mot "Fru Gårman"!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1931

Anonym sa...

Sådana här dumma beslut måste få mycket pisk. Och det får dom på organet.se!!!

rigg sa...

hanna >> du har fått min röst!

Maria sa...

Off topic:
Ååååhhh... hjälp mig Rigg!!!
Jag letar efter låten Bored Teenagers men inte den med The Adverts! Vilka, vilka, vilka har gjort den??? Jag blir toookig!!!

rigg sa...

maria >> sorry, kommer inte på't... Kan du nynna den?
Har provat att googla -adverts utan att hitta det heller.

evalinn sa...

Och vem har påstått att Herr Gårman är man? Jag har då aldrig sett nåt bevis för det...

rigg sa...

evalinn >> Smart, du har nog rätt. Det hela kanske bara är förutfattade meningar. Upp till förespråkarna för en "kvinnlig skylt" att bevisa!

Maria sa...

Ha ha ha... jag hörde av mig till SVT och programmet Arty... det är deras signaturmelodi... och fick svaret att det var Stiff Little Fingers låt Alternative Ulster... sååå konstigt att jag nynnat och sjungit Bored Teenagers istället för Alternative Ulster - men det passade som hand i handske... puh, nu kan jag sova gott igen! Den låten hade jag glömt bort... men den satt i ryggmärgen!

rigg sa...

maria >> hade du nynnat den hade jag kunnat berätta det för dig ;)