fredag 28 december 2007

okända besökare!


Jag satt och tittade i statistiken från min Among.us räknare. Det är inte en traditionell besöksräknare, utan man ser hur många som är inne på bloggen just för stunden, och vilka sidor de läser. Förutom denna funtion så har den en världskarta där man kan se totala antalet besökare från olika delar av världen. Inte helt oväntat är Sverige (och resten av Norden) välrepresenterat, men det fanns två andra heta platser på heatmapen jag ville titta närmare på.

Nevadas pärla Las Vegas ståtar med 833 besökare och den brasilianska staden Florianópolis ligger god tvåa bland de utländska besöken med 778 besök. Själv sitter jag som ett frågetecken. De flesta andra besök från fjärran platser kan förklaras med svenskar i förskingringen eller snedträffar på google, men 1500 gäster från två städer måste ha en annan förklaring.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Jag har också en återkommande besökare från Brasilien (orten framgår inte i whois-uppslaget) och kan dessutom ståta med att en annan verkar sitta på självaste Googles högkvarter.

rigg sa...

plastfarfar >> då vi skriver på svenska bägge två får man ju anta att det är svenskar i förskingringen som sitter och surfar.

Ann sa...

Den var intressant! Följer länken. :o) Kikar in via Bea, för övrigt, och har haft en trevlig stund med dina årsåterblickar. Tack!

rigg sa...

ann >> jag får tacka!