torsdag 6 december 2007

snabba ryck i tomteland...

Sweco har gjort en avancerad ruttberäkningtomtens färd runt jorden till alla snälla barn. De har även räknat ut att han måste bo i Kirgizistan för attv klara uppgiften.

...men att han är så snabb är också anledningen till att vi inte träffar honom. Du kanske skulle vilja hälsa på honom, skaka hand, och ge en klapp på axeln, men det hinner du inte för då är han redan i nästa stad.

Enligt Aftonbladet och SvD har tomten 34 mikrosekunder på sig att dela ut juklapparna innan det är dags att dra vidare till nästa. Renarna blir tvungen att transportera släden i 5800 km i timmen vilket borde förvandla hela ekipaget till ett brinnande inferno.

Två frågor, eller funderingar dök upp i mitt huvud när jag läste detta...


  • Har Sweco räknat med jordens alla barn? Isåfall borde man kunna räkna bort de som av religiösa skäl inte firar jul. Då blir beräkningen en annan.


  • Kan det vara så att verkligen tomten fanns när jag var barn, på '60-talet, men med de ökade barnkullarna då blev för mycket och hela härligheten brann upp på grund av den atmosfäriska friktionen. Helt plötsligt, där på slutet av sextiotalet upptäckte jag ju att det var pappa som var stand-in, utklädd till jultomte.

---

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

lotta sa...

Tro fan att tomtefar är full resten av året... ;)

evalinn sa...

Han kanske var den första som blev utbränd?

evalinn sa...

@ lotta - nä, jag tror han tar sats.

rigg sa...

lotta >> Lättfattat... och stackars Rudolf, han måste duscha länge för att bli ren igen.

rigg sa...

evalinn >> ligger nåt i det, sedan blev det en trend...