söndag 17 februari 2008

vad gör de på banken efter tre?

I fredags fick jag till min förskräckelse syn på mitt banksaldo. Jag kände mig brutalt nyfattig men tyckte inte alls att det stämde, skummade igenom alla transaktioner sedan löningen utan att hitta något suspekt. Eftersom jag aldrig någonsin i hela livet har fört nånonting som liknar kassabok och lever tämligen kontantlöst har jag utvecklat en form av ryggmärgskänsla för hur mycket (eller lite) jag har kvar på kontot. Kollade nyss mitt saldo igen och till min stora förvåning var tusenlapparna tillbaks. Har kollat saldobeskedet ordentligt nu och det finns ingenting som förklarar det hela, ingen transaktion överhuvud taget med den summa som diffade.

Påminner mig om händelsen i höstas när banken helt plötsligt råkade dra drygt tretusen spänn av en stor mängd kunder för att sedan sätta tillbaks pengarna på kontot igen. Inga spår av det syndes på kundernas kontoutdrag i efterhand heller.

En annan grej som spökade för mig idag: Jag visste att jag hade lite bensin i bilen och hade planerat att tanka som första åtgärd när jag åkte hemifrån i kväll. Förvånad såg jag att reservlampan inte längre lyste orange när jag backade ut bilen. Färddatorn visade att det fanns gott om bensin kvar. I stället för att åka på macken som punkt ett uträttade jag en hel del andra ärenden först - innan bilen helt plötsligt började rycka, hosta, spotta och fräsa. Kände igen symptomen från någon tidigare gång när jag har försökt köra bil på bottensatsen i bensintanken. Med hjälp av svordomar och kraftuttryck fick jag bilen att gå de sista femhundra meterna till bensinmacken. Efter att ha tankat och läst av färddatorn igen insåg jag att jag faktiskt hade kört bilen på bensinångor och svordomar.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

evalinn sa...

Verkar som att det spökar hos dig?

nfavm sa...

jag fattar heller inte hur det kan komma sig att bankerna får lov att stänga vid tre!

tack å lov för internetbank. har sluppit å sätta min fot i ett bankkontor på åratal.

men du, man kommer långt på bensinångor å svordomar. en vän till mig har satt det i system - å han klarar sig långt på det, han puttrar fram i sin lilla rostiga skrotbil i sakta mak (å fram kommer han alltid, om än med hjälp av barmhärtiga medmännskor som puttar på då och då) å sparar stålar som bara den.

rigg sa...

evalinn >> idag har det tack och lov varit spökfritt ;)

nfavm >> internetbank är suveränt, men jag är lite småirriterad på dem som inte redovisar sina tabbar i bokföringen!

evalinn sa...

Nu gjorde jag det...det där du vet som man inte får göra...men jag upptäckte det själv. ;-)

dentatuerademamman.com sa...

När mina ungar var liten , 8 år sen, så öppnade banken ett konto till grabben där hans doppengar sattes in. jag fick reda på av en slump när årsredovisningen kom att pengarna inte hade hamnat på hans riktiga konto utan på nåt okänt konto.....

Lilla Blå sa...

Bank. Bil. Samma Begynnelsebokstav. Bokstaven B. Bokstaven B - den onda bokstaven! Inget snack.

rigg sa...

dtm >> Fick ni tillbaks pengarna?

lilla blå >> Är det begynnelsebokstagen det hänger på tror du? Blå börjar på B...