tisdag 27 mars 2007

vem i hela världen kan man lita på?

Jag har insett att jag har några kilo för mycket av mig själv runt midjan... inte mycket, men... hmmm.... några kilo.

Kollar runt i tidningarna och sitter helt plötsligt och nynnar på refrengen av Nationalteaterns gamla sång... "Vem i hela världen kan man lita på?"

Anledningen?



"Vem i hela världen kan man lita på?"

9 kommentarer:

Anonym sa...

Termodynamiken kan man alltid lita på. För det spelar ingen som helst roll hur man delar upp andelen fett, kolhydrater eller protein om man endast är ute efter fettreducering. Det ENDA som är intressant är att man skall få i sig mindre mängd energi än vad man gör av med. Då går man ner i vikt (fett), så således kan man banta på segaråttor (som en forskare sa på tv för något år sedan). Så ät vad du vill och när du vill, dock så är de långsiktiga konsekvenser en helt annan femma.
Atkins och GI och de andra dieterna kan dock vara till nytta för personer som behöver stöd och "psykologisk vägledning". Dock så måste man fortfarande få i sig en mindre mängd energi än vad man gör av med för att gå ner i vikt oavsett diet.

rigg sa...

Hej Anonym: Mmmm... men om jag komer ihåg rätt från fysiologiföreläsningarna och -tentorna så har kroppen mycket lättare att omvandla kolhydrater till fett än vad den har att omvandla intaget fett till kroppsfett. Men helt rätt... på samma sätt som stadsbudgeten och hushållsekonomin är det en fråga om intäkter och utgifter... förbruka mer än vad som kommer in...

Anonym sa...

Syrran som är väl insatt i kost & träning säger att om man helt tar bort kolhydrater ( typ GI) en längre tid så kan man må rätt kasst. Kolhydrater är viktiga! Själv så fixade jag ner ca 7 kilo med viktväktarna och räknar fortfarande points och det är superlätt och perfekt för mig. Ps. jag är på bild i dag...Tvärtom mot dig, visar inte ögat.

Anonym sa...

Den okunniga kommentaren om att man kan lita på termodynamiken var nog det dummaste jag läst på riktigt länge. Snacka om att inte fatta vad man pratar om.

Hur stor mängd av energin som lagras in som fett är mycket kraftigt beroende av vilken kemikalisk form energin har, samt ett flertal andra mekanismer som inte har ett dugg med termo att göra. Kroppens biokemi är ett extremt komplext ickelinjärt dynamiskt system, och fettinlagringsmekanismen kan på intet sätt reduceras till en trivial fråga om termodynamik. Det är således skitkorkat att försöka banta på vad som helst, och ännu mer korkat att rekommendera andra att göra det. Att sen börja yra om "psykologisk vägledning", well, det är så imbecillt att det slår det mesta.

Anonym sa...

Den enda man kan lita på är sig själv och att man läser på det AKTUELLA ÄMNET.

rigg sa...

DTM: Problemet är att många kolhydrater är så goda (läs godis). Mörk choklad är mycket nyttigare så jag försöker styra över dit.

Anonym #1: Ja, du har rätt. Som jag skerv i mitt svar omvandlar väl kroppen kolhydrater till fett ganska lätt men det är krångligare att lagra in fettet vi äter?

Anonym #2: Ja, men poängen med hela postningen... Det är så många motstridiga läror om detta. De officiella svenska rekommendationerna strider ju t.o.m. mot modern forskning!

Cax sa...

Du kan kanske kombinera dom två lite? "Du kan dö, men inte så tidigt!"

Bluemaple Tree sa...

Sunda förnuftet! *s*

Provade själv på Atkins i ett par månader, blev snabbt å effektivt av med extrakilona. Övergick sedan till vettig 'normal' diet.

rigg sa...

cax: Ehhh... ja, jo... precis ;)

Bluemaple tree: Tror jag ska prova det jag oxå... Verkar vettigast!