måndag 5 februari 2007

kikki är inte rock'n roll

Som gammal punkare stod jag själv på scenen både drogad och full många gånger, det hörde till kulturen på den tiden, det var rock'n roll liksom... Som arrangör såg jag en tokstenad Johnny Thunders ledas upp på scenen, han spelade som en gud men kunde knappt stå upprätt, men det var rock'n roll... Dagen före hade hans framträdande i Måndagsbörsen klippts bort.

Som musikkonsument idag lyssnar jag gärna på musik som skrevs under inflytande av droger och som spelades under inflytande av droger. Många, kanske de flesta av rockhistoriens stora mästerverk har skrivits av artister som levt rock'n roll livets "sex, drugs & rock'n roll" ut i fingerspetsarna. Många av dem har dött unga, allt för unga, andra har lyckats överleva. En del av dem turnerar runt med gamla hits från tiden det begav sig, få av dem lyckas skriva lika bra låtar i nyktert, odrogat tillstånd.

Nu är inte dansband och schlager rock'n roll. Kikki Danielsson är inte rock'n roll... Att hon och arrangören har så dåligt omdömme att hon tillåts kliva upp på en scen i så miserbelt skick att hon får ledas av scenen är bara tragiskt. Tidningarna slår upp fetstilslöpsedlar om en full Kikki, hon får dementera fylleryktena med att hon bara var tablettpåverkad, det spelar ingen roll vilket. Det är bara ett tragiskt livsöde, det är inte roligt.

[ Tack Johnny för bloggtipset, jag hade idétorka! ;) ]

Andra bloggar om: , ,, ,

6 kommentarer:

stationsvakt@gmail.com sa...

Varsågod. Fast Kikki börjar ju faktiskt bli rock ´n roll.

rigg sa...

Johnny; isch... jag som alltid har gillat rock'n roll... ;)

Moddan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
eatfrog sa...

Jag undrar det samma som den andra kvinnan här ovan. Varför står det jämt om henne? Är det någon som ens bryr sig?

Gammal avdankad schlagerartist, som ingen längre vill se eller höra (no pun intended).

Uschaja, händer det verkligen så lite saker på jorden att man måste rapportera om "Kikkis" förehavanden?

rigg sa...

den andra kvinnan och eatfrog; klart att hon måste ha en deal med kvällstidningarna! Frågan är om hon betalar eller får betalt för att de skriver om henne?

Sätt kikkis korvätande i relation till u-världens hungerkatastrofer och vi inser snabbt vilka i-landsproblem vi dras med.

Moddan sa...

Ja usch vilken obalans *ryser*