onsdag 4 juli 2007

attitydproblem med nalle puh...

En 14-årig flicka i Californien stängdes av från undervisningen i Napa Valley Unified och tvingades gå i en klass för elever med attitydproblem efter att ha burit Nalle Puh-strumpor med Tiger på. Skolan hade väldigt strikta klädregler för att hindra elever från att ha kläder med speciella gängfärger, genom klädreglerna hoppades skolan komma tillrätta med kriminella gäng.

Endast kläder i blått, vitt, grönt khaki, grått, brunt och svart var tillåtna. Jeans var totalförbjudna, eleverna skulle bära manchesterbyxor, byxor i bomullstwill eller chinos.

Grön khaki,
grått, brunt och svart är godkända färger på skolan. Nalle Puh- strumpor visar tydligen på attityd- problem.
Nu har en domstol tillfälligtvis hävt klädreglerna i väntan på en utredning om det strider mot grundlagen. Skolan kanske överklagar beslutet enligt dess advokat, Sally Jensen Dutcher.


---
Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

Matilda sa...

Jag är inte förvånad. En tjej i Storbritannien skapade för något år sedan rubriker för att hon hade gått till skolan i byxor eftersom det var alldeles för kallt att gå i kjol den dagen. Aja baja sa skolan. Skoluniformer är både på gott och ont... Men man kan ju tycka att ett par strumpor inte spelar så stor roll. Alla har inte möjlighet att tvätta sju dagar i veckan och tjejen ville kanske gå i ett par rena strumpor...

rigg sa...

matilda >> Skoluniformer är som du säger både på gott och ont, de kan ha en poäng. Jag har pratat med personer från relativt segregerade områden i sydamerika och för dem var skoluniformen en sak så att det inte gick att se på kläderna vem som var fattig eller rik eftersom alla hade samma kläder.

Hur kan någon komma på det idiotiska med dessa godkända färger, satt och bildgooglade när jag skrev inlägget... Hitlerjugends uniformer hade både både godkända färger och material medans uppenbarligen nalle puh-strumpor, kalle anka t-shirts, en rosa jumper med guldglitter på var förbjudet. I detta fall borde en skoluniform ha varit så mycket bättre. Hur kan man föresten vara så jäkla stelbent och byråkratisk att reglera någon för ett par strumpor?

stellapolaris sa...

Fick Nalle Puh strumpor av min sons flickvän i julklapp, dom var blå...så nu känner jag mig lite orolig över att bli utslängd..

rigg sa...

stella >> Ajajaj... bäst du bär dem i smyg, när ingen ser :)

rigg sa...

Hade i några minuter en spamkommentar här, som automatiskt vidarebefordrade till nån jäkla skitsajt. Fick svära en hel del för att få bort den...

Hoppas jag slipper fler sådana, annars blir det bloggers klassiska spamskydd här, ni vet dör ni ska skriva av outtalbara ord, typ: sdkhpb