fredag 6 juli 2007

en tankemössa...

Vet inte riktigt om jag vill ha en sådan. En sensorhjälm med vars hjälp man ska kunna styra datorer med tankekraft. Redan idag kan man skriva utan att använda tangentbord, bara genom att använda tankekraft.

Hemska tanke, att råka få ocensurerade tankar på pränt och inte det som hinner filtreras på väg mot fingrarna och in i tangentbordet. Ibland är det ju en sak vad man tänker och en annan vad man sedan skriver.

10 kommentarer:

Puman sa...

Hmm.. jättebra! om man råkar ha hemska tankar (tankar som borde aldrig skrivas/tänkas) kan man alltid skylla på mössan!

"det var inte mitt fel... det var mössans fel"

:)

rigg sa...

puman >> Det finns många tankar man kan tänka men inte dela med sig av, men visst - man skulle kunna skylla på mössan. Bugg i programmet eller så...

Åsa sa...

Cooolt!

rigg sa...

åsa >> med lite övning kanske du skulle kunna tänka fram dina teckningar. det skulle vara coolt!

Lilla Blå sa...

Jag har ett sådant där talprogram, man snackar in i en mikrofon och så ska datorn skriva vad man säger. Det har inte funkat bra på två år. Ville bara säga det. Det är en massa skit och buggar i systemet där. Vågar inte TÄNKA på vad en TANKEmössa skulle kunna ställa till med. Jädra teknik. Tacka vet jag hink och spade och andra handgripligheter.

rigg sa...

lilla blå >> Jag har funderat en del på det där idag. För inte så många år sedan var detta ren sci-fi. Nu är det buggig verklighet. Om ett antal år finns det kanske mössor som är trådlöst kopplad till dator, en artificiell röst läser upp tankarna i realtid. Hemska tanke. Säkert buggigt...

evalinn sa...

Ja det verkar läskigt...

Lotta sa...

Jisses ja. Och jag som är så jävla ful i mössa.

rigg sa...

evalinn >> jag skulle inte utsätta mig för det :)

lotta >> när den dagen kommer, tänk inte på hur du ser ut i mössa. Det blir säkert bara en massa störningar då!

Åsa sa...

Många trodde inte på datorer. Datorer var kosntiga och stora. Med buggar. Internet var inte att tänka på. Se hur det gick. Klart uvecklingen kommer gå framåt. Är den en grej som dom verkligen sattsar på att utveckla kommer det fungera. Utan buggar. Frågan är bara När. Snart hoppas jag. :)