torsdag 19 juli 2007

mer användbar än en schwiezisk armékniv

I en livlig och intressant diskussion om rss-läsare och kommentarer här tipsade Salt om Netvibes. Kollade in Salts egna bloggpost om denna grej hon talade så varmt om. Nu har jag också testat Netvibes i några dagar och inser att den är suverän som rss-läsare men den kan även så mycket mer; här nedanför är ett skärmklipp från min dator där jag har lagt upp moduler med bokmärken, seriestrippar, bloggportaler, anteckningar, kalender, e-post, klocka, diverse sökmotorer och annat smått och gott som kartor och väder. I en flik bakom detta har jag även rss-flöden från flertalet tidningar. Det går att lägga till ytterligare flikar, sortera, lägga till och ta bort och stuva om olika moduler som man vill, variationerna är oändliga och det är bara ens egen fantasi som sätter gränser känns det som.


Klicka på bilden för en större bild!


För att se exempel på hur man läser bloggarna med denna rss-läsare, inklusive kommentarerna som man annars ofta missar med andra rss-läsare hänvisar jag till Salts postning.

Det Salt inte visar angående bloggarna och som jag inte fick med på min skärmdump är att det går att lägga till alla sina favoritbloggar i en lista till vänster på skärmen. Använder man redan en annan rss-läsare idag kan man exportera flödeslistan därifrån och importera till netvibes.

Mitt omdöme blir "mer användbar än en schwiezisk armékniv"!

Glömde nästan att berätta att eftersom den är web-baserad är det inget program att installera på datorn och man kan logga in sig från vilken dator som helst och ha sina inställningar och flöden framför sig, precis som man vill ha dem!

---
Andra bloggar om: , , , , , ,

6 kommentarer:

stellapolaris sa...

Innan jag hann läsa färdigt tänkte jag att MIN dator kommer i alla fall att sätta gränser eller dö i slaganfall om jag skall installera alla de där fiffigheterna....

no sheet happend this time..

rigg sa...

stella p >> Nä, du läste ända till slutet... Grattis!

stellapolaris sa...

Tack! Väntar på pris av något slag för att jag orkade läsa allt, eller ett hedersomnämnande för uthållighet kanske...

vajlet sa...

får mig att tänka på historien:

-Igår spelade vi Beethoven hela kvällen.
-Vad trevligt, vem vann?

vajlet sa...

fast nu hamnade kommentaren på helt fel inlägg, vad spännande... det här var tänkt som inlägg i allmänbildningsdebatten föranledd av Rickard Ivar Olof nytt ord David Erik nytt ord Johan Adam Niklas och så vidare.. :)

rigg sa...

vajlet >> *hahaha* måste berätta att jag läste kommentarerna från mobilen så jag såg inte din andra först... Satt ett tag och funderade på vad du menade ;)

Jag gör en kopia av kommentaren och lägger på rätt plats!