måndag 2 juli 2007

nu är det klart...

I torsdags höll jag ju tummarna. I fredags, när jag fyllde år fick jag ett erbjudande och i morse väntade jag ju fortfarande på besked om villkoren. Idag fick jag det tackade jag ja. Jag ska börja ett nytt arbete efter sommaren. Efter 25 år inom vården och drygt 12 år på samma arbetsplats skall jag prova på något helt nytt och arbeta med utbildning i ett nytt datasystem som jag inte ens har sett.

Jag får normala arbetstider, måndag till fredag. Nu har jag ju jobbat på schema med dagar, kvällar, helger, nätter. Varannan helg, typiskt nog alltid vid födelsedagar, när jag blir bortbjuden eller då det händer andra saker som den gångna helgens Peace & Love-festival.

Sist jag arbetade "kontorstid" var för 16 år sedan. På den tiden var det besvärligt minns jag. Man var tvungen att gå på posten för att uträtta postärenden, gå på banken för bankärenden och många affärer stängde kl 18.00. Nu är det andra tider. Bankärenden sköts via internet, paketen hämtas och skickas på den kvällsöppna macken och affärerna har öppet länge.

Det jag kommer att sakna är fridagarna mitt i veckan, då man är ensam hemma och sköter sig själv. Som gjorda för några timmars surfande på nätet och i bloggosfären. Jaja, man kan inte få allt...

8 kommentarer:

Johnny sa...

Grattis och grattis.

Moböjs sa...

Stort grattis!

Och du får alla helger fria, fredagskänsla.

Det är värt en hel del.

Även om jag, som gammal skiftesarbetare i muppsvängen, vet vad du menar med de där lediga vardagarna.

rigg sa...

johnny och moböjs >> tackar!

stellapolaris sa...

hmmm....skulle nog ändå föredra de arbetstider jag har nu....som du skriver, få en dags spejs mitt i veckan..det är guld värt..
Men kankse du inrättar dig, vem fan vet vad som händer?
Inte jag int...

Grattis ändå!

(det var andra gången jag skrev grattis till dig den här veckan, du är född fem dar före min man, alltså har jag luskat ut att du är Kräfta...snyggt jobbat!)

(fan så hon svär..inte jag utan SP)

Åsa sa...

Gratulerar! Då är vi två. Fick reda på att jag fick nytt jobb efter sommaren jag med igår. :) fast det är på samma arbetsplats så det är inte riktigt lika kul.

rigg sa...

stella polaris >> För mig är det både och... för- och nackdelar med bägge. Tror att fördelarna med kontorstid väger över.

åsa >> Grattis till dig med!

Lilla Blau sa...

Lycka till, riggen.

rigg sa...

lilla blau >> Tack, det behöver jag. Har aldrig sett systemet jag ska lära ut och har aldrig jobbat med undervisning i större omfattning ;)