onsdag 11 juli 2007

konst på slak lina

I en kommentar av Matilda i nedanstående post om klotter fick jag en länk till Banksy, en engelsk konstnär som har förgyllt massor med husväggar med underbart sköna spraymålningar i framförallt England. I albumet fanns även denna telefonkiosk jag verkligen hajade till vid.


Storyn bakom denna är att de skickade ut en vaktpost för att hålla koll, samtidigt som de utklädda med masker för ansiktet och byggoveraller baxade ut den avsågade telefonkiosken i Los Angeles. När telefonkiosken var ute ur bilen såg de att vaktposten satt på trottoaren med händerna på huvudet och blev förhörd av en skallig man med kostym och walkie-talkie. Vaktposten blev förhörd i en timme eftersom F.B.I inte gillade att en utlänning med kamera smög omkring deras byggnad. Under tiden kunde de övriga limma fast och färdigställa sitt verk, ovetandes att de placerade det 30 meter från F.B.I:s lokalkontor. Agenten var också så upptagen att förhöra vaktposten att han inte märkte vad som hände på andra sidan gatan.

---
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Matilda sa...

:D kul att även du blev biten av honom :)

rigg sa...

matilda >> Det var ju störtläckra bilder! Jag tror bilden jag hade i den andra bloggposten nog också är Banksy, och flera av bilderna i det galleriet är också därifrån!