söndag 23 mars 2008

always look on the bright side of life..

I SvD läser jag om TV-bolagens "jesusfilmer" i påsk. SVT sänder ingen alls - på grund av svagt publikintresse, TV4 visade en bibeltrogen historia - för att tillfredsställa en liten men angelägen grupp tittare.

Den klassiska, på sin tid väldigt kontroversiella brittiska komedisatiren Life of Brian är det inget TV-bolag som vågar sända på påsk. Filmen om Brian, som föddes samtidigt med Jesus och förväxlades med honom genom hela livet - fram till sin korsfästelse blev bannlyst i Norge och fick folk att kräva att Monty Python-gänget skulle åtalas för hädelse.

Det var trettio år sedan - mycket borde ha hänt sedan dess. Jag misstänker att Life Of Brian skulle tillfredsställa en större grupp tittare än vad "I Jesu närhet" som TV4 visade.

Nu kollade jag förbi IMDb och såg att filmen fortfarande beskrivs som "A motion picture destined to offend nearly two thirds of the civilized world. And severely annoy the other third."

Jaja... Life of Brian - länge sedan jag såg den filmen. Kanske dags att damma av den igen. I brist på tv-sändning såhär i påsk bjuder jag väl på slutklämmen här... "Always look on the bright side of life"




---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Perfekt musik att börja morgonen med. Tack. :)

Anonym sa...

Förvånad över allt rabalder över "life of Brian". Den som kan sin historia och är någorlunda påläst om Judiska traditioner inser att Gilham, Clees och grabbarna hade totalkoll, ok lite tillspetsad, men ändå den film som bäst fångar livet som det faktist var på den tiden. Hur folket var, tänkte och agerade. Att inte fler inser hur unerbar filmen egentligen är!! Hälsar G

rigg sa...

lilla blå >> själv var jag nerbäddad i sängen hela dan igår... sjuk :(

g >> jag måste nog se den en gång till... :)