lördag 8 mars 2008

bildlek...

Testade att vektorisera headern (eller rättare sagt bakgrundsbilden - själva headerbilden är bara en genomskinlig gif-bild ni inte ser). Själv tycker jag det blev bättre, vad tycker ni?

Ursprunglig header

Vektoriserad header


Fotnot: Vector Magic har börjat ta betalt för bilderna, om man inte vill ha en gratis png-bild med "traced with Vector Magic" stämplat i nedre hörnet får man punga ut med $ 3.50. Jag gjorde bilden 50 pixlar högre och beskar sedan bilden, då råkade märkningen försvinna ;)

---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

9 kommentarer:

Johnny sa...

Jag tycker också att det blev bättre. Varmare. Fast bilden hade gärna fått vara 100 px bredare åt höger (säger jag som numera har stor kärm)

rigg sa...

johnny >> Oj, den är bara 1280 px bred... Jag kämpade med bredden, egentligen är den smalare. Klippte ihop två bilder. Det är samma ödla men två olika bilder, den högra spegelvänd. Du får leva med 100 px vitt till höger ett tag till, får se om jag lyckas klippa in mera av busken i högerkanten lite snyggt för att tillfredsställa er lyx-surfare estetiskt ;)

Johnny sa...

Ingen fara :-)

Lilla Blå sa...

"png-bild" följt av "punga ut med" på raden under... gissa vad jag läste såhär en trött söndagmorgon...?

rigg sa...

lilla blå >> Länns det jobbigt att alla tros-shocker i tidningarna dessa tiderinte handlar om skotska män i kj... förlåt, kilt? Jag kan tyvärr inte bjuda på pung-bilder ;)

Studiomannen sa...

Stopp där - bra tips! Före kriget så gick jag på Macmeckarna och lärde mig då att använda programmet Adobe Streamline. Jag kan inte minnas att jag vektoriserat ett skit sedan millennieskiftet. Vet inte ens ifall Streamline finns längre.

Så din bild kan man nu blåsa upp till 100x storleken eller nåt utan att bilden försämras?

rigg sa...

Studiomannen >> Nja... jag köpte aldrig .svg filen för $ 3.50. Den kan jag använda och blåsa upp bilden 100x med. Jag nöjde mig med en gratis png-kopia av vektorbilden, och den är ju punktbyggd.

nfavm sa...

du är så himla finurlig du! din nya header ser grymt snygg ut, såååå himla lyckad.

rigg sa...

nfavm >> Jag har vektoriserat bilder förr, särskilt för att använda till headers m.m. Blir ett mjukare resultat. Skitenkelt... Testa det du också.