måndag 31 mars 2008

e-postformulär eller chat-funktion?

Fick syn på ett e-postformulär hos Johnny förra veckan. Ett såntdär formulär man skriver i och skickar mejl till blogginnehavaren utan att behöva krångla och öppna sin egen mejl. Praktiskt för sådana som mej som inte har någon e-postklient installerad på datorerna och alltså blir tvungen att först högerklicka på e-postlänken, kopiera ut mejladressen och sedan logga in i gmail för att klistra in mejladressen och mejla. "Skitsmart, den använder jag också..." tänkte jag efter en livetest.

Dagen efter fick jag syn på något ännu flashigare hos drf. Häftigare... tänkte jag och registrerade snabbt ett konto. Där tog min datortid slut för den dagen. Jag gick dock och tänkte på detta senare på kvällen och började bli lite tveksam. Grejen hos drf är en widget som kallas meebo, en sorts chat-grej där det också går att skicka meddelanden offline till den som har bloggen.

Alltid kul med läsarrespons, men, lätt att fastna. Meebo liknar messenger och risken är att jag på sikt blir sittandes vid bloggen och chattar med mina läsare istället för att blogga, få kommentarer och svara på dessa.

Så, för stunden väger vågskålen över till fördel för e-postformuläret. Får se vilket av alternativen jag landar på innan jag lyckas få tummen ur... och klistrar in någon av koderna i högerspalten.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Béatrice sa...

Men varför fixar du inte så att gmail öppnas när du klickar på en maillänk istället?

Har ett meebokonto sen länge (behövs när man sitter i ett lab någon annastans i världen och bara har http-access via en proxy ut).

rigg sa...

béatrice >> Kan man ordna så att firefox öppnas med gmailadressen ifylld?

Annars var min tanke bakom denna bloggpost att underlätta för mina bloggläsare att kontakta mig...

Stefan sa...

aktare för meebo. giftigt som fan. satt med Nini och drf en halv eftermiddag och chattade. blev inget bloggande alls den dagen...hmm om jag inte kåpiochpejstar chathistoriken...

;)

rigg sa...

stefan >> det är väl ungefär vad jag misstänkte kan hända...