tisdag 18 mars 2008

hissen

Idag var jag på besök på ett av länets minsta sjukhus. Jag har varit där förr och alltid varit fascinerad över att de har en bruksanvisning utanför hissarna.


I bruksanvisningen kan man bland annat läsa följande:

  • Skall du åka upp - Tryck på knapp för uppfärd.
  • Skall du åka ner - Tryck på knapp för nerfärd.
  • Tryck endast på den knapp som motsvarar önskad färdriktning.
  • När du kommer in i hissen tryck då genast på knappen för den våning du vill komma till.
Jodå, jag har provåkt hissarna, flera våningar i rätt riktning och jag är tillochmed rätt säker på att den går ända upp. Men behöver man verkligen bruksanvisning?

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Johnny sa...

Jag tycker det är bra med en instruktion. Du vet, väntar man för länge med att trycka så börjar hissen att åka i sid och djupled istället. Man kan hamna på följande tre ställen då: Limbo, Underlandet och Twilight Zone. Man vill inte hamna där.

Lilla Blå sa...

Underbart! :D Hissar kan ju verkligen vara knepiga. Jag älskar dock hissen hos min tandläkare. Namnskyltarna till de olika våningarna där är osannolika: Gravidbyrån och Stalin. Man vill liksom bara stå och glo ett slag. Men det går ju inte an. Det gäller att trycka direkt. Annars vet man ju inte, som Johnny så riktigt påpekar, var fasen man hamnar!

rigg sa...

johnny >> I en sådan hiss, med tredimensionella destinationer skulle det vara spännande att bara kliva in och vänta på en "slumpmässig tripp nånstans" ;)

lilla blå >> Du har inte gått husesyn där, hälsat på Stalin och Gravidbyrån?

Fredo sa...

Intressant. Som i USA.
By the way har du blivit utmanad. Det var inte jag som började. ; )

Lilla Blå sa...

Nä. Jag vågar inte. Det räcker med tandläkaren.

Stella Sweden sa...

Jag tror att instruktionerna är till för gotlänningar...de är sällsynta, utrotningshotade och många av dem har aldrig åkt hiss...

Anonym sa...

Vilken underbar Kone-logotyp. Brutalfunkis 40-tal?

rigg sa...

kontaktmannen >> Gillar skylten skarpt faktiskt, och hissarna av den gamla klassiska modellen med tröga dörrar. Jag gjorde ett halvhjärtat försök att datera både skylten och hissen. Nästa gång (när nu det blir) skall jag kolla i den, för det brukar stå "tillverkningsår" på typskylten. Återkommer om ett halvår eller så.