måndag 17 mars 2008

googleknep

Google är ju som bekant en sökmotor där man kan hitta allt möjligt och omöjligt. Vad många inte vet är att det även är en hyffsat bra miniräknare och en riktigt smart valutaomvandlare också.

Vi börjar med valutaomvandlaren. Snabbt och enkelt kan man få fram hur mycket 100 sek är i exempelvis USD, skriv sökningen på engelska och använd valutaförkortningarna för de olika valutorna. Det går bra med namnet på pengarna också, vill man veta hur mycket 100 brasilianska reais är i amerikanska dollar är det bara att googla på 100 reais in dollar!

Kommer man inte ens på vad valutorna heter, kan man söka ändå: Sök på 100 swedish money in thai money, det fungerar alldeles utmärkt!


Över till miniräknaren: Den klarar allt från 1+1 till mer avancerade saker som kvadratrötter och är även användbar till procenträkning. Det finns även en uppsjö andra matematiska funktioner att skriva in direkt i googlefältet också.


En sak till... Funderar du på hur mycket det engelska pint-glaset innehåller? Googla på 1 pint in litre så får du besked! Funkar även med mått och vikter också.


---

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: