söndag 23 mars 2008

så ofta...

Vilken tur jag har på internet. Massor med gånger är jag den miljonte besökaren på någon website - bara att klicka och hämta ut vinsten. Eller för att inte tala om alla gånger man har fått mejl om att jag har vunnit en miljon... dollar... bara sådär rakt av.


Tänk om jag hade samma tur in real life... Tänk om det låg tio miljoner i brevlådan när man går ut för att hämta tidningen, tänk om man gick till tobakskiosken och köpte en triss-lott med högvisnt. Tänk om...

Nu är det bara illvilliga personer som vill åt min e-postadress för att ge mig tusentals spam-mejl, ge mig virus, trojaner och andra läskigheter. Undrar hur många som går på det - som klickar vidare för att hämta ut sin vinst som dagens miljonte besökare?

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

C. van Tijaax sa...

Asså...du ska inte tro på dom dära mailen.
Jag har klickat vidare ett flertal gånger, men jag har aldrig fått några pengar.
Ändå har jag gjort allt rätt. Jag har fyllt i personnummer, kontonummer och alla fakta dom vill ha. Men aldrig att jag har sett röken av några pengar. :)

dentatuerademamman.com sa...

Jag läste i någon tidning att man kan tänka sig till pengarna.
Men jag var för inriktad på att studera ( för slö för att läsa artikeln) så jag vet inte hur man skulle göra....
Glad påsk i efterskott

Mickey J Barczyk sa...

det har hänt att jag klickat på det dära nån gång för att se var man hamnar - och det blir någon sorts loop där man ska klicka hit och dit och sedan dit. taskigt som fan.

rigg sa...

c v t >> hahaha... hoppas du har bra antivirusprogram och brandvägg....

dtm >> tänk, försök kom på hur det var...

mickey >> taskigt, ungefär som när man kommer till de ställen som snabbt laddar upp 7 andra sidor innan antiviruset slår till.

Matilda sa...

Den där miljonen hade jag gärna behövt. Dock litar jag inte på dessa pop-up-fönster, utan sätter min tillit till dessa vackra brev som kommer från fd kolonialiserade länder.... ;)

rigg sa...

matilda >> tyvärr tror jag de breven är rätt osäkra oxå ;)

Förresten... Jag hade kallt räknat med att du skulle kolla in och knäcka denna...