fredag 21 mars 2008

han gjorde det ordentligt...

Via Opassande hittade jag en smått makaber nyhet. En 81-årig man i Australien som inte ville flytta till äldreboende utan istället valde att ta livet av sig. Han satte sig helt enkelt och letade på internet efter ett effektivt sätt och fastnade för en avancerad mördar-robot, designad att avlossa flera skott med en pistol. Roboten byggdes efter anvisningarna och laddes med fyra kulor av kaliber .22 innan han satte sig framför roboten på garageuppfarten, ställde in den på up yours, Asimov och tryckte på fjärrkontrollen.

I ett brev hade 81-åringen såväl beskrivit sina planer, bygget av roboten och sitt missnöje över familjens krav att han skulle förpassas till äldreboende.

Jag undrar varför en åldring som klarar av att googla fram en ritning på en avancerad robot och sedan både lyckas bygga och använda den skulle vara kvalificerad för ett äldreboende?


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Stella Sweden sa...

Vad jag funderar över är hur en sån smart man kan ha så urbota korkade släktingar?

rigg sa...

stella >> Relevant fundering!

nfavm sa...

Jag tycker det är fruktansvärt förskräckligt att en vuxen människa fråntas sina rättigheter, får inte en bestämma var han själv ska bo och drivs till en sådan ytterlighet.

I övrigt är historien helt otrolig.

rigg sa...

nfavm >> Håller fullständigt med. På något sätt känns valet av metod riktigt utstuderat för att få det att svida lite extra för de som drev honom till det.