tisdag 16 januari 2007

mina lurar

Jag blir mer och mer förtjust i mitt headset till mobiltelefonen för varje dag som går. Jag beställde dom åt mig själv i julklapp men slet upp paketet på parkeringen när jag hade hämtat ut paketet.

Lurarna är Jabra BT 620-s Bluetooth-stereo och dom förvandlar min mobiltelefon till en fulländad mp3-spelare. Ljudet är bra, fyllig bas och krispig diskant och dom är oförskämt enkla att använda. Ett tryck på vänster öra (stora knappen alltså, inte örat) startar eller stoppar musiken, på vänster sida sitter "next" och "back" knappen också. Höger sida styr själva telefonen, den stora knappen startar och stänger telefonsamtalen, till höger sitter också volymknappen. Det enda minuset jag kan komma på är att knapparna är lite väl känsliga, jag har lyckats ringa upp sist slagna nummer några gånger genom att bara råka komma åt den stora knappen på höger sida. Priset? riktigt hyggligt, 670:- plus frakt är mycket leksak för pengarna tycker jag.

Tekniska tips: Innan jag kom på hur man stängde av blinket (dom blinkar väldigt blått) såg jag ut att vara uppkopplad mot ett ufo. Efter att ha läst både den svenska och engelska bruksanvisningen kom jag på att man trycker in både höger och vänster knapp i drygt 5 sekunder för att slå av lamporna. Blåtanden från datorn kan också störa, innan jag fattade att det var den som spökade höll jag på att bli tokig när ljudet glappade här hemma men inte ute.

Tekniskt krav på mobiltelefonen är att den ska sända bluetooth-stereo (A2DP)

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... verkar som om jag satsat på fel blåtandspryl till telefonen :/

rigg sa...

That's life... men du kanske köpte en sjysst blåtandspryl du också? Eller, variation förnöjer - vem har sagt att man måste leka med samma blåtandspryl varje dag?