måndag 14 maj 2007

ett blogginlägg...

Ett blogginlägg jag har haft i huvudet en längre tid men inte kommit mig för att sätta mig och skriva är frågan om varför man bloggar, eller rättare sagt varför jag bloggar. När jag började, tidigt i december i fjol var det nog mycket egoistiskt för att skriva av mig, sysselsätta mig, tänka på något annat, få läsare och någon form av bekräftelse.

Idag är det helt annorlunda. Jag skriver fortfarande för min egen skull, det jag själv vill skriva och inte det jag tror att ni andra vill läsa. Jag skriver för att det är kul och inspirerande, men den största tiden bakom datorn ägnar jag mig åt att läsa andras bloggar, dels det 20-tal som ligger i min RSS-läsare och dels andra jag hittar längst resans gång, mest genom att klicka mig vidare till författare av bloggkommentarer. Det primära har blivit att läsa och kommentera och inte att författa själv.

Visst är jag fortfarande road av besöksstaistik, men mest då för att kolla googlesöksträngar efter konstiga sökord. En annan sak som jag är glad över är att andelen återkommande besökare ständigt ökar och att jag har fått en dryg handfull personer som mer eller mindre regelbundet kommenterar inlägg. Kul!

-----------------
Fotnot: Inlägget har funnits i mitt huvud i ett par veckor, anledningen till att jag fick tummen ur... och knappade ner det idag var nog den här bloggposten!

12 kommentarer:

Lotten sa...

Ber om ursäkt för att jag inte är med i din "handfull personer som mer eller mindre regelbundet kommenterar", men jag läääääser! (Med stort nöje.)

rigg sa...

Lotten: Inte behöver du be om ursäkt för att du inte kommenterar. (förresten det finns en viss regelbundenhet i dina kommentarer här också)

Lotta sa...

Jag började som du men har nu upptäckt att jag kan tillbringa resten av livet med att läsa bloggar hela dagarna. Och jag gillar ditt gröna öga. Och det du skriver.

rigg sa...

lotta: det är lätt hänt att fastna bakom datorn och "ska bara kolla en till, å undrar om dete har kommit mer kommentarer där... å va är dethär nu..." å så får man skynda med att hinna med livet utanför bloggarna...

Tack förresten ;) Å det gröna ögat får vi tacka Photoshop för, egentligen är det lite brunare!

StellaPolaris sa...

Det är lätt att bli inspirerad av andras bloggar, ibland när man valsat runt ett tag får man en sån lust att skriva om just "det"...men så far man vidare och tiden går och till slut måste man trilla isäng! Och så gick det tåget!

Ny dag!

Jasså du har bruna ögon...

rigg sa...

stella: hittar jag någonting i någon blogg jag själv vill blogga om måste jag göra det omedelbart, annars glömmer jag bort det eller så hittar jag inte igen vilken blogg jag hittade det på!

StellaPolaris sa...

Jo, det låter ju vettigt o ta tag i det med en gång...jag har inte fått någon bloggdicsiplin än tror jag!
(felstavat, hjälp var är mitt lexikon?)
Det är bara så roligt att kika runt, så jag glömmer mig...

rigg sa...

stella: jag kan "missa" massor med bloggbeten jag oxå...

badankan sa...

Detta bloggbete kommer att ligga och gro ett tag. Tack.

rigg sa...

badankan: varsågod!

Lotten sa...

En sak till:
---- och Fotnot sist i inlägget gillar jag.

(Nu är jag en väldigt regelbunden kommenterare.)

rigg sa...

lotten: fotnötter är bra (eh, vad heter pluralisformen egentligen?) för där kan man köra lite bakgrundsinfo, ibland snudd på off-topic, utan att behäva krångla in det i texten.