onsdag 9 maj 2007

two pint of lager, please...

Nu har EU gett upp, britterna får fortsätta använda pint, foot, yard, ounce och allt vad det nu heter för att väga och mäta.

Den här gången fick de konservatva britterna sin vilja igenom och behåller sina traditionella enheter, tänk att det inte var så länge sedan de fortfarande betalade med sina gamla shilling, pence och pund där det gick 12 pence på en shilling och 20 shilling på en pund, det gav alltså 240 pence på en pund. (decimalsystemet för brittisk valuta infördes fullt ut 1971 efter att ha diskuterats sedan 1800-talet)

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

www.dentatuerademamman.com sa...

Visst, a pint of lager, det har jag beställt många gånger!
Det var konstigt bara att jobba i affär i London och de skulle förklara storleken på någon de köpte till. Likaså när vi pratade om avstånd.
I dag har jag bjudit in min mamma till bloggvärlden, synd bara att jag råkade glömma att jag skrev om oralsex idag... Men det handlar om ren vetenskap, det kanske är något för dig att fundera över?!

rigg sa...

D T M: visst har jag också klämt några pint of lager, var i london när pinten sprängde £ 1 gränsen och det var upprorstämning på pubarna. hmmmm... ska kolla över i bloggen din, i studiesyfte...