torsdag 31 maj 2007

också ett tvättråd!

Jag hade sparat undan den här bilden hittad på skrivihop.nu utifall jag ramlar in i en särskrivningsdiskussion igen (tidigare har jag haft det här, här och här).Nu hade Lotten ett inlägg om skyltar häromdan, då dök samma bild upp och jag skojade i kommentaren att jag måste söka en ny bild till min eventuella framtida bloggpost. Fick ett tips på en ännu bättre illustration som kommentarsvar. Nu kan inte jag låta den bilden ligga och skräpa tills jag glömmer bort den utan jag visar glatt upp den här:

(denna bild också hittad på skrivihop.nu)

Lottens bloggpost kretsade förresten mycket kring en toalettskylt. Apropå toalettskyltar och särskrivningar hade vi Pers toalett på jobbet förut. Jag brukade tjuvlåna den och vi hade ingen Per som jobbade där. Nu har vi gjort om den till Personaltoalett!

Andra bloggar om: , ,

-------
Fotnot: Om ni läser detta idag kan jag avslöja att jag skrev detta redan igår kväll och la i utkastmappen för att publicera idag då jag inte har tid att blogga eftersom jag är på möte hela dagen imorgon (läs: idag) och ska ut med jobbet imorgon kväll (läs: ikväll) och troligen kommer hem ganska sent, fiffigt va...

6 kommentarer:

Puman sa...

Hahaha!
Absolut bäst är ju annonssidor à la Blocket m fl... Kommer inte på några bra exempel nu (brukar försöka förtränga dem) men ett vanligt förekommande är iaf "trä bok hylla" Vad säljer man? Trä? Bok som i att läsa eller det som växer? :)
Hey, jag är själva blatte - svenska är inte lätt! :(

Lilla Blå sa...

Sär skriv ningar - suck, detta virus bland ungdomar!

evalinn sa...

Du är så duktig! :-)

StellaPolaris sa...

Haha..jag är ett virus och en ung dom...
älskar sär skrivningar..
Hem lagad choklad stångar!

Låter farligt!

rigg sa...

puman: Jag tror de säljer tre saker i samma annons! (och jag har full respekt för utlänningar som inte behärskar svenskan) You're welcome!

(har överseende med "vanliga" svenskar som särskriver också men blir full i skratt när det görs av yrkesfolk)

Lilla blå: det är inte bara ungdommar, men det är nog vanligare där (influerat av engelskan?)

evalinn: Tack ;)

stellapolaris: men skriver man ihop choklad stångar blir det chokladstångar, är det nå'n specialité där på ön?

StellaPolaris sa...

vi har många underliga specialiteter här på ön :D