tisdag 8 maj 2007

svallvågor

I svallvågorna efter att Linda Skugge stängde sin blogg höjs röster att införa förhandsgranskning av läsarkommentarer i SvD. Jag tycker att det vore synd, som det är nu med en knapp man kan anmäla kommentarer som bryter mot lagar och regler kan set ske en snabb, omedelbar diskussion i kommentarerna till aktuella händelser samtidigt som läsarna har möjlighet att anmäla om något passerar gränsen för det tillåtna. Möjligen borde SvD göra som vissa andra tidningar, att man får registrera sig och logga in för att kunna kommentera, det blir lättare för moderatorn att blocka kommentatörer som gör rejäla övertramp eller ofta passerar gränsen vid upprepade tillfällen.Andra bloggar om: , , , , ,

17 kommentarer:

Skuncke sa...

Linda gör vad som helst för att få uppmärksamhet men är eg inget annat än en billig hora. Jan Guilliou är ju en känt kommunist och det förvånar nog ingen att han vill begränsa yttrandefriheten.

För egen del väljer jag en anonym blogg eftersom dödshot är vardagsmat men de kommer alltid från de vänsterkrafter som t ex Jan och Linda representerar. Det är ju dessutom vars och ens fria val att blogga och är man "så dum" att man inte själv granskar inläggen så kan man ha det eller hur?

Anonym sa...

Precis. Guilliou vill helst stå oemotsagd, men man måste anta att han tycker det kan bli lite jobbigt när folk säger emot honom konstant. Med sakliga argument också! Vilken fräckhet!

rigg sa...

skuncke: Jag har varit jäkligt nära att ta bort din kommentar, enda anledningen att jag låter den vara kvar är... faan, jag vet egentligen inte varför, men ok. Du har egentligen trampat ordentligt över en gräns för mig genom att kalla någon för hora i min blogg, jag förstår varför du har en anonym blogg. Skönt att du i allafall värnar om djurens rättigheter!

anonym: Håller med dig...

Cax sa...

Det händer ju ofta att ett "bra blogginlägg" blir ett "bättre" inlägg pga kommentarerna.

rigg sa...

cax: jo, det händer. här vetefaan hur det blir...

Matte sa...

Skuncke: Sen när blev Linda Skugge en representant för vänsterkrafter?? Det var nog första gången hon blivit kallad nåt sånt. Skugge är ju superkonservativ för bövelen.

rigg sa...

matte: själv är jag för ointresserad av skugge för att ha funderat på att placera in henne på en höger-vänsterskala, men klart... expressen hämtar knappast en krönikör från vänsterkrafterna! sedan tror jag skuncke använder titlar som "hora", "kommunist", "invandrare" och en hel del annat på personer som är främmande eller hotfulla för honom.

badankan sa...

Antar att du har kollat in killens blogg.

Hej å hå.

rigg sa...

badankan: eftersom du frågar antar jag att du också har gjort det!

badankan sa...

Förresten, varför förutsätter jag att det är en kille. Kan ju vara en tjej. Linda Skuncke?

Hmmm...

rigg sa...

badankan: Vem vet vad som döljer sig bakom anonyma bloggar... Egentligen, vet man vem som döljer sig bakom o-anonyma bloggar egentligen? Vem som helst kan ju ta en bild, fantisera ihop ett namn och en bakgrund och låtsas vara o-anonym, personlig... Låtsas att man öppet står för sina åsikter fastän man har gömt sitt rätta jag bakom en fantasiperson.


p/s hur vet jag att du är en badanka förresten?

badankan. sa...

Jag kanske är du. Och du kanske är jag.

rigg sa...

rigg: du skulle ju inte avslöja oss...

/badankan

rigg sa...

*hahaha* bara skojar om nån undrar...

LilJones sa...

hmmm. hamnade här via badankans tänkande om anonymitet.
och måste ju faktiskt hålla med skunken.
o mot.
billig är hon ju inte. skuggan. o hora vete fan... kanske? jag gör det inte.
men att hon gör vad som helst för uppmärksamhet. ja.
hon var vänster. blev höger.
hon var feminist. blev. ja vad? ickefeminist.
jannegubben är som han är. har rätt i bland o galet fel i bland. tycker jag...

men det hela verkar mest gå ut på att skunken vill ha uppmärksamhet. massor. å får det. tyvärr.

vilket gör att jag inte tänker trassla mig vidare till hans blogg.

däremot tänker jag passa på att säga att jag gillar dina kommentarer hos vår anka.

lev väl... i anonymitetens land.

rigg sa...

LilJones: Jodå, jag håller med dig på samma punkter (om skunken).

Jag gillar verkligen Badankans blogg. Inläggen och kommentarerna där är ju bloggsveriges mest galna ställe just nu känns det som

LilJones sa...

japp. de passar mig utmärkt. =)