tisdag 29 maj 2007

konsten att länka dn...

Vid några tillfällen, senast idag, har jag misslyckats med att få blogginlägg listade i DN trots att jag pingat Twingly enligt konstens alla regler. Idag blev jag småsur och mejlade webbredaktionen och frågade varför. I väntan på svar (som jag fortfarande inte har fått) satt jag och funderade på vad som kunde tänkas fela. Tittade igenom tidigare blogginlägg, både sådana som har fungerat och några jag vet har felat. Efter en stunds felsökning kom jag på det.

Eftersom jag ganska ofta går in i tidningarna via RSS lyckades jag få en RSS-länk till artikeln i dagens DN. När jag korrigerade den, uppdaterade bloggposten och pingade om den dök den snart upp som länk i DN.

Länkar till DN som alltså inte fungerar att pinga via Twingly slutar på &rss=1399 (eller möjligen andra siffror). Sök istället upp länken den rätta vägen via webtidningen.

-----
Fotnot: Såg i loggen att första besökaren via DN-länken var från Regeringskansliet, hoppas att det var någon med ansvarar som undersöker hur folket tycker att myndigheterna sköter sitt arbete.Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Lotta sa...

Hjälp vad trött jag blir. Alla ni som kan och vet en massa som jag inte fattar ett skit av. RSS?! Jaha? Räknare?! Huh? (Tack jag vet att du förklarade rigg) Varför är inte allt bara liksom FÄRDIGT? Så kan idioter som jag bara ordbajsa och allt ser vackert (?) ut, länkar fint och allt RSS gör vad det ska och räknaren räknar. Pust.

rigg sa...

Lotta: ett kort svar från mig eftersom jag inte hinner ge ett långt svar nu: Vet du inte om du använder en rss-läsare så gör du det troligen inte. Använder du ingen rss-läsare behöver du inte oroa dig för att länkarna blir fel om du pingar Twingly någon gång. Men du kanske inte refererar till artiklar i DN eller SvD, då behöver du inte ens...

äh, känns som mitt svar börjar spåra ur, nu ska jag åka och jobba!

Plastfarfar sa...

Nu Twinglar jag inte så ofta, men går man dit och pingar för första gången så får man en sida att sätta bokmärke på, helt i stil med nyligen.se

Spara undan bokmärket/favoriten och gå dit nästa gång det Twinglas så funkar det perfa. Tänk på att pinget sker i och med att man kommer till sidan...

rigg sa...

plastfarfar: Nu var det inte själva pinget som felade utan det att länken jag kopierade ut från DN som var från en rss-läsare och inte en till en vanlig html-sida.

Själv automatpingar jag med RSS-PING och det verkar funka jättebra.

StellaPolaris sa...

Twingly? Det var helt nytt för mig...håller ju på och rotar runt fastän jag egentligen inte har tid...men man får ju "prioritera" ibland...:-)

rigg sa...

stellapolaris: testa, men tänk på att det kan vara beroendeframkallande