onsdag 30 maj 2007

fy faan del 2

För några dagar sedan skrev jag ett väldigt kort blogginlägg (ja det var nästan bara en länk till Expressen) om den Amerikanska 7-åriga flickan som påstods väga 220 kg. Hittade nyss lite mer information hos Béatrice. Det visade sig vara en två år gammal nyhet som Expressen svalde okritiskt.

Flickans vikt var tydligen som mest 400 pounds, vilket motsvarar 181,4 kg vilket fortfarande är en katastrfal vikt för en 7-åring, hon har nu två år senare med massiv hjälp (se fliclife.com videon)* kommit ner till 68 kg (eller 85 kg enligt Extrabladets uppdatering)

Tur att det finns andra bloggare som faktakollar...

---------
* flicklife-videon är en upplevelse att se, om inte annat för den amerikanske bantningsgurun Richard Simmons i sina gulliga kläder (hade svårt att hålla mig för skratt).


Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

StellaPolaris sa...

Såg det på nätet....BEROENDEFRAMKALLANDE (apropos min förra kommentar på ditt tidigare inlägg)...:-)

Det är bara att konstatera att det finns människor som inget förstår, men det handlar nog inte endast om okunskap, en del vill kanske visa sin kärlek genom att ge, och kan dom inte ge kärlek så ger dom istället mat? Som någon slags kompensation? Och så är det väl så att vissa har en benägenhet att bli tjocka! Genetiskt betingat? Men det ÄR ju att gå till överdrift, mamman borde omhändertagas! Pssst...Synd att badankan har slängt in handduken...

evalinn sa...

Att få sitt barn att väga över 180 kg kan aldrig handla om kärlek. Kanske något egoistiskt behov av att känna att man tillfredsställer nåt.

Expressen är ju knappast kända för sina fantastiska journalistiska bidrag till medie-bruset. Men 180 kr...ungefär lika mkt fy fan fortfarande tycker jag.

rigg sa...

stella & evalinn: När jag först läste tänkte jag att det nog är en avart av Munchausen by proxy.