lördag 19 maj 2007

livetest...

Igår klev jag in på en hälokostbutik och frågade efter Revigör, hade blivit tipsad om att det skulle vara så fantastiskt bra mot att förebygga baksmälla.

Det började lite lustigt där inne i butiken:

- Hej, har ni Revigör?

- Nej, men vi har något annat lika bra mot vaxproppar!

- Men jag sa Revigör, inte Revaxör. Revigör är mot baksmälla...

- Oj, jag ber om ursäkt. Ja, det har vi ju...

Så jag köpte en förpackning och begav mig hemåt. Läste bruksanvisningen och tog den första brustabletten märkt "1" innan jag sprättade första burken.

Sedan följde en krogvända tillsammans med min gamla kompis jag inte hade träffat på fem år. Ett par krogar senare styrde vi stegen mot Casinot men där tittade vakterna med diplomatiskt granskande blick på oss och sa "ledsen grabbar, ni kommer inte in här ikväll..". De var obevekliga så det var bara till att hamna på ett annat ställe istället, för kvällen var långt ifrån slut. Sagt och gjort, nytt hak, ny bardisk. Taxi hem vid stängningsdags och i med brustablett "2" i ett glas vatten innan jag kröp ner i sängen. Vaknade fyra timmar senare med världens huvudvärk och hyffsat illamående. Svor några ramsor om "jävla skittabletter som inte funkade". Hustrun tittade skadeglatt på mig och "hoppades att det var värt det..."

Då kom jag på den korkade idén att tassa ner i köket och lösa upp brustablett "3", svepte det glaset och fick rusa ut på toaletten då det tvärvände i magen och morgondosen kom upp tillsammans med resterna av gårdagens middag. Nåväl, somnade om och vaknade efter ytterligare fyra timmar och upptäckte att jag faktiskt mådde riktigt bra.

Slutsats såhär ytterligare några timmar senare: Jag mår fortfarande riktigt oförskämt bra, har inga somhelst symptom på att natten blev både sen och blöt. Nästa gång ska jag vänta tills jag har sovit färdigt innan jag dar dos "3"!

9 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Man går från klarhet till klarhet på livets stig...

Lotta sa...

Det är inte lätt att vara man. Eller vuxen. Det säger jag bara. Tur du överlevde.

rigg sa...

lilla blå: ja, och det är ju bra så länge man lär sig något nytt...

lotta: man ska ha tur ibland också... eller skicklighet!

malin sa...

Ett mycket effektivt sätt är ju att kräkas på natten. Tillsammans med dina brustabletter var det säkert en vinnande kombination =)

rigg sa...

malin: ska kanske komma ihåg det till nästa gång då, både dricka brustabletter och kräkas!

Anonym sa...

Hahaha...konsten att göra det enkla på det svåra sättet,fnissar lika skadeglatt som du åt "buckelbilen"Tsss! Hej,f'resten,Redtopp här! Jag kan inte släppa tanken på Blueberry,har du hört nåt???? Känns sååå konstigt att hon bara gick upp i rök!
Sydvästskånska hälsningar!
Redtopp

rigg sa...

redtopp: nope, har inte hört ellr sett nånting om/från henne...

Puman sa...

Ok tog du ipren efteråt? ! :)

rigg sa...

puman: det behövdes inte, var pigg som en mört!