söndag 6 maj 2007

en cover på mig

Satt och googlade på mig själv igår med diverse sökord (kan vara bra att göra nån gång emellanåt faktikt). Kom in på en punksajt jag ganska nyligen var inne på. Där hittade jag något väldigt intressant, en alldelens nysläppt samlings-cd med punk-covers innehåller en av våra gamla låtar, år 3000. Cover-versionen är helt ok, rätt bra faktiskt men jag saknar litegrannn av den ursprungliga rakbladsvassa gitarren och kristallklara cymbaler som Pelle Gunnerfeldt, bla. producent till The Hives, beskrev i en intervju i SvD för några år sedan:

"...Jag gillar när det hörs att något blivit något fel i processen. Ett utmärkt exempel är den svenska punken från slutet av 70-talet. Särskilt Sundsvallsbandet Pizzoar. Låtarna spelades in i en vanlig dansbandsstudio och det låter fantastiskt."Samlingen "Wearing our punk rock hearts on our sleeves" som även innehåller förutom en cover på Pizzoars gamla År 3000 covers på band som Buzzcocks, The Dils, Richard Hell, The Saints, Ramones m.fl.

Jo, jag tackar! Jag som kompositör hamnar på samma platta som Richard Hell, Ramones, The Saints och Buzzcocks! Jag bugar och tackar för det!

Gruppen som lirar År 3000 heter The Faintest Ideas och låten kan höras HÄR. (Låten ligger som översta länk under mediaspelaren på myspace-sidan)Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

badankan sa...

Frågade min punkson vad han tyckte. Är det bra? frågade jag. Det är det väl, sa han.

Det är en grym komplimang.

(Han är 13, snart 14.)

rigg sa...

badankan: Visst har du spelat "orginalet" för honom oxå?

badankan sa...

Har inte kommit till det än, men vi har pratat om det. Det kommer, ska dus e. du se

:

rigg sa...

badankan: va bra...