torsdag 21 juni 2007

fortfarande 110 knyck...

ST skrev om det i våras, jag bloggade om det då... 110 knyck genom fyra rondeller och rätt in i ett stort köpcenter, det var den lagliga hastigheten under ett par månader efter det att Vägverket glömt att sätta upp hastighetsskyltar vid den nybyggda motorvägsavfarten. Dagen efter ST:s artikel skyltades det, men bara delvis. Själva avfarten saknar fortfarande skylt. 110-sträckan går igenom första rondellen och en bit ner mot motorvägsbron. Sedan blir det 50.

Det roliga är att om man kör ¾ varv genom rondellen och upp mot kyrkan passerar man fortfarande ingen 50-skylt, det är alltså fortfarade 110 som gäller den vägen. I alla fall för de som kommer via motorvägen. För övriga trafikanter är det 50.

------
Uppdatrering: Det finns inte heller någon 110-skylt på den nya motorvägspåfarten. Kommer man från Birsta och kör ut på motorvägen är det 50 km/h som gäller på motorvägen. Men det struntar jag i.

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Lotta sa...

Ha en skön midsommar och kör INTE snapsar i 110... ;)

mymlan sa...

Det känns som om den där skyltmissen inte är det enda misstaget som vägverket gjorde med den där vägen i Birsta.
Vet inte hur ofta folk ringer till tidnignen och har synpunkter på än det ena och än det andra, och oftast har dom faktiskt rätt, vägen är klumpigt tänkt, och definitivt inte genomtänkt...

rigg sa...

lotta: Snapsarna får gå i 50! Skön midsommar på dig själv :)

mymlan: Uppdaterade nyss med en till skyltmiss. Men själva vägen i Birsta är väl kommunens, inte Vägverkets. Hursomhelst är den helsnurrig. Jag har kört fel fler en en gång. En gång har jag kört in på IKEA-parkeringen på den i den östra rondellen och råkat köra ut från parkeringen igen i nästa rondell. I den rondellen har jag också hamnat helt fel... Tror mycket handlar om skyltning, eller rättare sagt avsaknad av vettig skyltning.

Lotta sa...

Gott å se dig igen rigg! :)

rigg sa...

lotta: välkommen tillbaks!