onsdag 27 juni 2007

det där med kommentarer...

Ganska intressant med vilka bloggposter som kommenteras och inte kommenteras, när jag skriver ett blogginlägg har jag ingen aning om vad det får för respons. De flesta inlägg skriver jag utan tanke på att få kommentarer. Ett inlägg jag minns väl för efter jag klickade på "publicera" knappen och jag tittade på det färdiga inlägget tänkte jag oj, det där blev inte bra. Sedan blev jag överväldigad av alla kommentarer som ramlade in. Mätt mellan tummen och pekfingret är det ett av de mest kommenterade inläggen, kommenterad av många personer. Gårdagens fullkornspost likaså, trams med många kommentarer.

Ibland skriver jag någonting medvetet, för att få kommentarer. Det brukar alltid misslyckas. Förra veckan gjorde jag ett kort inlägg om harar på Linateflygplatsen i Milano. Illustrerade detta med ett recept på stuvad hare och räknade kallt med att folk skulle skälla på mig, bråka med mig och kanske skratta med mig. Ingen nappade.

Kan det vara så att det är ofarligare att kommentera vad man dricker till våfflor och vilka maträtter man dricker mjölk till eller en tramspostning om fullkorn än ett förslag att stuva hararna på flygplatsen?

Jag bara undrar, nyfiket. Tänker inte ändra mitt skrivande.


Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Johnny sa...

Exakt samma upplevelser har jag. De poster som man bara slänger ner - de brukar kommenteras mest. De mer "genomtänkta" posterna brukar förbli okommenterade.

rigg sa...

johnny: Tror det är så för många, men jag skulle ha "nappat" på harstuvningen om jag läste den posten någon annan stans :)