tisdag 12 juni 2007

livsmedelsverket har slagit till...

Livsmedelsverket har slagit till igen, nu har de analyserat innehållet i choklad och kommit fram till att man blir lika tjock av mörk choklad som av mjölkchoklad. Energivärdet är inte lägre i den mörka chokladen enligt verkets mätningar. Energin ja, Livsmedelsverket fortsätter att stirra sig blind på det "farliga" fettet: "Energi räknar man ju ut på hur mycket fett och protein chokladen innehåller. Vi på Livsmedelsverket har vetat om det här länge, men det är väl viktigt för allmänheten att veta att mörk choklad innehåller lika mycket energi, säger kostinformatör Marianne Arnemo."

Jag skrev ett blogginlägg i februari, kopierade och klistrar in hela inlägget här nedan:

--------------
yes...

Jag visste det! Jag kan inte vara glömsk, det är nog bara så att jag har för mycket och för tillfället alldeles ovidkommande saker i huvudet. Mitt minne har avhandlats i diverse blogginlägg och jag har varit inne på denna teori tidigare (att jag egentligen inte är glömsk alltså). Nu har jag hittat en logisk föklaring, jag äter nämligen ganska stora mängder choklad! Choklad innehåller nämligen ett ämne, flavonol som nu har visat sig kunna förbättra minnet och göra oss smartare.

Sedan tidigare är det känt att mörk choklad är bra för hjärtat och blodtrycket. Jag känner mig därför riktigt nyttig nu och konstaterar även att cacao kommer från cacaobönan, bönor är grönsaker och alltså är choklad en grönsak.

(Ursprungligen publicerat 2007-02-20)
------

7 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Choklad är religion. Livsmedelsverket är en samling hedningar.
Vet du vad?
Ät din choklad.
Var glad.

evalinn sa...

Livsmedelsverket - vilka spanare. Dom kanske har ett hemligt sällskap tillsammans med Försäkringskassan och utbyter heta tips?

rigg sa...

lilla blå: jag tänker fortsätta äta min choklad med gott samvete och ett leende på läpparna.

evalinn: kollade du dn:s artikel såg du kanske att de också hade synpunkter på att en vegetarisk pytt innehöll 0,9 % transfetter som inte var separat deklarerade... 0,9%! vilka skurkar *hahaha*

www.dentatuerademamman.com sa...

I dag så får jag äta huuuuur mycket choklad jag vill :)

rigg sa...

D T M: Grattis!

StellaPolaris sa...

Jag får alltid äta hur mycket choklad jag vill! När jag vill, om jag vill, hur jag vill och om jag vill!
Ocvh det vill jag alltid!

Strunta i LMVärket, de vill bara märkas....ät choklad och bli glad!

Det = Sant!

rigg sa...

stella: Jag hade inte mycket till övers för lm-verket innan jag läste deras påhopp på den magiskt undergörande grönsaken cacao (religion som lilla blå säger).

Tjock av choklad? Är det chokladen eventell fetma hänger på blir jag hellre en fet smart gammal gubbe än en mager senil gubbe!

(flavonolens magsika effekt)